Nadávky i slzy dojetí Davida Kollera. Víme, co se stalo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nadávky i slzy dojetí Davida Kollera. Víme, co se stalo!

 (Archiv)

Zpěvák legendární skupiny Lucie je většinou distingovaným mužem, kterého jen tak něco nevyvede z rovnováhy. Minulý týden ale během dvou hodin ukázal hned několik tváří – rozjetého rebela, rozlíceného antikomunisty i obrovskými ovacemi dojatého muzikanta. To vše na koncertu, který odstartoval jejich letošní turné.

"Komouši z*urvený. Poslat je do p*či," rozohnil se Koller před tím, než nadšenému publiku zahráli jednu z vůbec nejoblíbenějších skladeb Oheň. Dá se říct, že pro slova "už se nechcem nikdy vracet tam, kde nám bylo mizerně", je určitým manifestem Lucie proti starým časům. Jinak se ale celý koncert odehrál v jedinečně pozitivním duchu a Lucie se vrátila na podia ve velkém stylu. Pánové dokázali, že ani po deseti letech od posledního koncertního vystoupení neztratili drive, nadšení a styl. A fanoušci je odměnili přízní, která jim při děkovačce nahnala slzy do očí.

„Zahrajeme ty nejznámější a nejžádanější hity. I ty z úplných začátků skupiny,“ prozradili členové Lucie ještě před prvním koncertem a tak se také stalo. Do posledního místa zaplněný klub Retro Music Hall si během neuvěřitelného comebacku skupiny vychutnal songy jako Medvídek, Amerika, Oheň, Noc, Sen, Černí andělé nebo Pohyby.

Ačkoliv ani David Koller, P.B.CH., Robert Kodym ani Michal Dvořák nemládnou, ve chvíli, kdy se chopili svých nástrojů, to znovu byli energičtí kluci, kteří si každý song vychutnali do poslední noty. „Vše s mění a vyvíjí, ale podstata jednotlivých osobností se moc nemění a jestli ano, tak určitě k lepšímu,“ poznamenali k tomu, jak je změnilo posledních deset let.

Kdo nestihl pražský koncert, který se stal „warm up“ akcí pro letošní turné Lucie po největších českých a moravských halách, nemusí  smutnit. Přestože jsou už dnes skoro všechny koncerty vyprodané, rádio Frekvence 1 je po celý tento týden rozdává v éteru. To si určitě nenechte ujít!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.