Vyhne se Rychtář kriminálu? Právník varuje, šílené kroky by měl vdovec zvážit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vyhne se Rychtář kriminálu? Právník varuje, šílené kroky by měl vdovec zvážit!

Rychtář vyhrožuje spálením osobních věcí Ivety, advokát ho odrazuje.
Rychtář vyhrožuje spálením osobních věcí Ivety, advokát ho odrazuje. (Foto: Aha! - Martin Hurda, Alexandr Malachovský, koláž Ahaonline.cz)

Bláznivé řeči Josefa Rychtáře (56) jsou často na hranici dobrého vkusu a dokonce i samotného zákona. Důkazem budiž jeho exhibice ve VIP zprávách FTV Prima, kdy dokázal spolehlivě rozčílit početné Ivetiny přátele i fanoušky. Rozhodl se totiž, že pozůstalost zpěvačky Bartošové skončí v plamenech jako její ostatky. Na něco takového však nemá nárok a opět by mu mohly hrozit soudní tahanice.

Zase vyhrožuje, aby zaujal

Již několikrát Rychtář mluvil o tom, že urnu s popelem Ivety Bartošové (†48) chce mít u sebe doma do té doby, než se konečně rozhodne o místě uložení ostatků. To je samo o sobě poměrně kontroverzní téma, nicméně další bombu vypustil vdovec ve chvíli, když oznámil, jak chce naložit s věcmi po Ivetě, které jsou v domě v Uhříněvsi: "Veškeré Ivetiny věci odvezu. Nepřeju si, aby byly třeba někde prodány. Pak je zapálím a zničím," uvedl rozrušený Rychtář.


Není schopen to posoudit

Ale tady by si měl dát pozor, protože by si mohl zadělat na pobyt za mřížemi, kterému i tak jen o vlas uniká. "Zásadně by neměl nic pálit," varoval v Blesku advokát Josef Lžičař. "Věci mohou mít hodnotu, kterou on sám není schopen posoudit. Pak se stávají součástí dědictví, o němž ještě není rozhodnuto," říká.
Ať nic nepálí!

Ve hře mohou být i rukopisy a záznamy, které mají reálnou hodnotu zvlášť, když Iveta údajně chystala knihu. "Na písemnosti se zase vztahuje autorské právo. Pokud chce Josef Rychtář vše pálit, hodně riskuje," upozorňuje na možný střet se zákonem právník.

Přečtěte si
popocatepetl
15. 5. 2014 • 03:40

No, existuje institut předběžného opatření soudu a věřím, že právník Arturůva otce o ně v zájmu Artura požádá. To může být vyneseno velmi rychle a Rychtář bude vědět, že nic pálit nesmí. Jiná věc je, že nejspíš o pálení mluví proto, že spousta věcí z pozůstalosti už je rozkradena.

asiblazen
15. 5. 2014 • 00:12

ib byla bohužel sebestředná sobecká a nekritická sama k sobě, tím ubližovala nejbližším lidem. obklopovala se vědomě patolízalama, co jí jen pochlebovali. byla to jen pohodlnost a lenost, měla spoustu lidí kolem sebe, který nechtěla slyšet a mysleli to dobře. z pohodlnosti nechala jiný konat za sebe a v sebeklamu si nakonec vzala největšího kokona, co mohla.

jenda_benda
14. 5. 2014 • 23:13

Jen ať mele. Jemu vždycky vypadne z huby tolik sra.ček, že se sám usvědčí

jenda_benda
14. 5. 2014 • 23:11

Řeknu ti proč. Iveta v lednu oznámila Pepovi, že se s ním rozvede a že má vypadnout. Tak pan Rychtář udělal vše proto, aby ho opustit nemohla!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.