Nervózní Rychtář: Kriminalisté zkoumají Ivetin telefon! A dokážou přečíst i vše smazané! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nervózní Rychtář: Kriminalisté zkoumají Ivetin telefon! A dokážou přečíst i vše smazané!

Kriminálka si odnesla mobil už před týdnem. Může být Josef Rychtář klidný?
Kriminálka si odnesla mobil už před týdnem. Může být Josef Rychtář klidný? (Aha! - Martin Hurda, koláž Ahaonline.cz)

»Rychtář je vrah« spílají fanoušci zpěvačky Ivety Bartošové (†48) jejímu manželovi Josefu Rychtářovi (56). Tvrdí, že manželku týral. Pokud se tak skutečně dělo, důkazy už pravděpodobně našli policisté v mobilu zpěvačky.

Je to týden, co si kriminalisté odnesli telefon Ivety Bartošové, jehož prostřednictvím si podle serveru TN.cz měla často stěžovat přátelům, že se Josefa bojí. Vdovec Josef Rychtář je zatím v klidu. Ivetě měl totiž mobil kontrolovat a důvěrné zprávy před ním musela mazat. Tvrdí to alespoň zpěvaččin samozvaný ochránce Zdeněk Macura i bubeník Jiří Jirsa, který byl jejím »zpovědníkem. Jenže manžel se možná přepočítal...

»Vzkříšení« dat

„Z hlediska současných možností informačních služeb má policie široké spektrum možností, jak vytáhnout i smazaná a nikomu neposlaná data, fotky, SMS a výpisy hovorů. Záleží na typu přístroje a stáří SIM karty,“ řekl Aha! Josef Měkuta, bývalý informační expert vojenské kontrarozvědky. Podle něj paradoxně s příchodem chytrých telefonů je monitoring jakýchkoli aktivit jedince nebo skupin jednodušší. Záleží na tom, kolik takzvaných otisků a v jakých frekvencích simka zanechala na satelitních přijímačích.



Přečtěte si
popocatepetl
14. 5. 2014 • 07:20

terno to je, ale ne tak velké. 75% majetku mu nenáleží, jen polovina, pokud se Artur dědictví nevzdá. Jenže podle nového Občanského zákoníku platného od letošního 1. ledna se manžel nemůže zprostit odpovědnosti za dluhy zemřelého partnera, a to bez ohledu na to, kdy dluhy vznikly, a hlavně - ani kdyby se vzdal dědictví! osttaní zákonní dědici se vzdáním se dědictví ztratí odpovědnost za úhradu podílu na dluzích, manželský partner ne. rychtář si měl před svatbou prostudovat, jaký zákon začne pár měsíců po jeho svatbě platit. Nevíme, komu všemu dlužila a kolik těch dluhů dohromady je. Pokud by šlo jen o doplatek hypotéky a zdravotního pojištění, snadno by je pokryl z prodeje domu (nebo polovinu dluhu z výnosu z poloviny domu). Kdyby se Artur dědictví nevzdal a pan Štaidl uhradil i Rychtářův podíl na dluzích (to by ovšem dávalo smysl jen v případě, že by si Artur chtěl nechat uhříněvský dům, jinak ne), snížil by se o to Rychtářův podíl na dědictví. Pokud dluhů není za víc než 6 milionů (to asi není) a pokud nebude uznán vinným za podíl na sebevraždě, každopádně na té smrti něco vydělá.

arimi
13. 5. 2014 • 23:47

blbý a blbší, to pasuje na rychtařovic family, ani tipovat nemusime, kdo blby a kdo blbší

jenda_benda
13. 5. 2014 • 21:56

Já to vidím maximálně do švestek.

jenda_benda
13. 5. 2014 • 21:55

Sem napište Váš názor

prroud
13. 5. 2014 • 20:50

na nej pistoli na prasata,ostatniho je skoda,i kulky.......

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.