Svědectví z věznice: Co dělá Kramný celé dny ve své cele? A co mu posílají rodiče? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Svědectví z věznice: Co dělá Kramný celé dny ve své cele? A co mu posílají rodiče?

Petr Kramný
Petr Kramný (Foto Aha! – Karel Kopáč, ara)

Ostravská vazební věznice má už přes dva měsíce v jedné ze svých cel člověka, o kterém mluví celá republika. Petr Kramný čelí obvinění z dvojnásobné vraždy a stále čeká, jakým směrem se jeho případ pohne. Co celé dny dělá, k čemu má přístup a jak přežívá?

Kramný má podle webu tn.cz celu sám pro sebe, což se na jednu stranu jeví jako výhoda, na druhou stranu je jeho psychika dlouhodobou samotou naprosto decimována. Do vybavení cely patří postel, stolek, židle a malá skříňka. Nic víc. Vazebně stíhaný muž se v přesně určený čas dívat v takzvané denní místnosti na televizi, na pokoji ale nic podobného nemá. Žádný internet, žádný telefon, žádné spojení se světem…

"Obecně, když už se ti lidé na vazbu dostanou, snaží se z ní rychle dostat na svobodu nebo do výkonu trestu, tedy do klasického vězení. Mají tam totiž mnohem lepší podmínky, více případných vycházek na dvůr, možnost účasti na spoustě zálibových kroužků a podobně,“ řekl tn.cz policista, který si přál zůstat v anonymitě.

Stejný policista webu také prozradil, že Kramný může číst časopisy a knihy, které mu mohou chodit do vězení v balíčcích, hlavně od rodiny. Vdovec z Karviné má také k dispozici kněze a psychologa. Oba jsou však vázání mlčenlivostí. Kromě chvilkových zpestření má tedy Kramný program celkem jasný: četba, cvičení a čekání na další výslech nebo návštěvu advokátky.



Přečtěte si
prroud
26. 4. 2014 • 11:21

Tvoje okoli by si na tebe melo dat velkej pozor.......! Bejt policii,radeji te supnu na rok,dva do vazby a proverim si te,v mezicase te necham znicit exekutorama,aby az se vratis,bylo nejaky vzruso,kdyz se vubec vratis....jak to mas rad!!!

prroud
26. 4. 2014 • 11:19

Kdyz to ty muzes o komkoliv tvrdit,muzu i ja o tobe,tak je to spravny!

prroud
26. 4. 2014 • 11:18

.......jako ty

prroud
26. 4. 2014 • 08:09

"Svědectví z věznice: Co dělá Kramný celé dny ve své cele? A co mu posílají rodiče?".................a co je mi potom??! Me zajima jen jedno: je,nebo neni vinen?! Ostatni je jeho vec! Teprve kdyby se potvrdila jeho vina,pak je to veci vsech,spolecnost se musi proti vrahum chranit.Do ty doby je pro me clovek s pravem na svobodu a soukromi!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.