Nemocný Marek Brodský (54) šokuje: ZABIJU SE LÍP NEŽ TÁTA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Nemocný Marek Brodský (54) šokuje: ZABIJU SE LÍP NEŽ TÁTA!

Dcera Marka Brodského Barbora už je maminkou okatého blonďáčka Alberta.
Dcera Marka Brodského Barbora už je maminkou okatého blonďáčka Alberta. (Foto Aha! – Marek Pátek, Česká televize)

Po otci Vlastimilu Brodském (†81) zdědil Marek Brodský povahu, skeptický pohled na svět i deprese. I on často myslí na smrt. Na rozdíl od legendárního herce by ale výtvarník chtěl skoncovat se životem – podle svých slov – »hezčím« způsobem.

„Rozdíl mezi mnou a tátou je jenom ten, že já jsem se ještě nezabil,“ přiznává Marek Brodský. I když navštěvuje odborníky a psychické problémy se snaží mít pod kontrolou, sebevraždu vyloučit nedokáže. Dokonce si i promyslel způsob, jakým by chtěl zemřít. „Občas řeším s kamarády, který model sebevraždy by byl optimální. Já jsem zastánce spíš estetičtější verze, než zvolil táta. Teď je moje favoritní řešení vylézt někam hodně vysoko do hor, vzít si s sebou hodně rumu a zmrznout. Protože člověka najdou ve slušném stavu a prý je to příjemný,“ vylíčil svoje představy o konci svého života.


Nad detaily se dle svých slov ještě bude muset zamyslet. „Je tam ještě nepropracovaná taková ta fáze, kdy člověku začne být dobře po tom rumu a chce se dostat domů. To mám ještě trochu nepromyšlený,“ šokuje Marek.
Přestože výtvarník vidí svůj život černě, přece jen v něm spatřuje dva světlé body. Dceru Barboru (27) a vnuka Alberta (1,5). „Mám vlastně jenom jediné přání, aby byli zdraví, šťastní a spokojení,“ tvrdí Marek, který o svých potížích otevřeně a detailně promluví zítra večer v pořadu 13. komnata na ČT1. 12 let bez »Bródi«
Tento měsíc uplyne už 12 let od chvíle, kdy se »Bróďa« – jak se oblíbenému herci Vlastimilu Brodskému přezdívalo – rozhodl dobrovolně odejít z tohoto světa. Ráno 20. dubna 2002 sáhl po pistoli a na zahradě své chalupy ve Slunečné na Českolipsku si prostřelil hlavu. Ještě večer seděl se svými přáteli v místní hospůdce a myšlenky na brzký konec na sobě nedal znát...

Takhle vypadají jeho deprese: Měl problém koupit si rohlík
V pořadu Marek Brodský popsal svoje depresivní stavy. „Jsou to strašné pocity úzkosti a naprostá neschopnost něco dělat. Okolí může mít dojem, že jsem líný, ale někteří lidé třeba ani nemohou tři dny vstát z postele. Protože to nejde a nic nemá smysl,“ tvrdí Marek. Kdy se s depresí setkal poprvé, si nepamatuje. „To už je dávno, vím, že už jako hodně mladý jsem měl třeba problém jít si koupit rohlíky. Vypravil jsem se a pak jsem se musel vrátit, protože jsem i o ně nedokázal říct,“ vzpomíná.



Autor:  kot

Přečtěte si
jity
1. 9. 2014 • 10:25

Proč tolik herců má deprese, nebo je to tím, že se o nich píše? Co lidé, kteří pracují na směny a mají doma ještě další povinnosti. Ty nemají na deprese čas. Musí to být hrozné když to na člověka přijde, prý nejsou schopni ani chodit a vůbec fungovat.

londynskypes
3. 4. 2014 • 20:36

za komousu jo dva roky tihle dnesni fakani nemyslim tim ted Brodskyho

londynskypes
3. 4. 2014 • 20:34

defakto mas pravdu

vlaku
3. 4. 2014 • 15:58

Ukončit předčasně svůj život a nebýt svému okolí přítěží. Chvilku budete několik dnů , pár lidem chybět a nakonec zůstanete v zapomnění. Tato doba o tom přesvědčí mnoho důchodců.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.