Chalupy slavných: Brodský ji koupil za 500 korun a přenechal Brejchové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Chalupy slavných: Brodský ji koupil za 500 korun a přenechal Brejchové!

Po rozvodu nechal Brodský chalupu v Kytlici manželce Bíbě a synu Markovi.
Po rozvodu nechal Brodský chalupu v Kytlici manželce Bíbě a synu Markovi. (koláž Ahaonline.cz)

Celý život měl dvě chalupy! Vlastimil Brodský (†81) nevlastnil pouze roubenku ve Slunečné, kde se na zahradě u božích muk zastřelil. Deník Aha! objevil i hercovu roubenku v nedaleké Kytlici u Děčína. Na tu teď jezdí jeho syn Marek Brodský (54) s dětmi.

„Tady v Kytlici to byl pak samý umělec, Bróďa ji objevil ale jako první. A hned po něm si tady koupil roubenku na Bróďovo doporučení můj táta,“ řekla nám zpěvačka Petra Černocká (63), Brodského sestřenice, když jsme ji v Kytlici navštívili.

Tehdy v roce 1947 šestadvacetiletý Brodský chalupu koupil za 500 korun. Bylo to teprve dva roky po vyhnání Němců a v celé Kytlici prý svítily a byly obydleny jen čtyři domy. Bróďa si vybral dům těsně pod obecním úřadem, jenž byl osvětlen nejsilněji.

„Když se rozvedl, chalupu nechal manželce Bíbě a Markovi. S Janou Brejchovou si potom pořídil Slunečnou,“ vysvětluje Petra. Ve Slunečné později vyrůstala Tereza Brodská. „Tu jsem tady v Kytlici nikdy neviděla. Marek a jeho děti sem ale jezdí dodnes,“ říká Černocká. Logicky. Tereza neměla důvod jezdit na chalupu, kde sice měla bráchu, ale vévodila jí Brodského první žena. To Marek do Slunečné za tátou a sestrou jezdil pravidelně a dodnes vzpomíná, jak macecha skvěle vařila.

Semeniště slavných
Díky Brodskému si potom v Kytlici chalupu pořídili Miroslav Horníček a Zdeněk Řehoř, herečka a politička Táňa Fischerová, operní pěvec Ivo Žídek, režisér Petr Zelenka, herečka Světla Svozilová, herec Karel Houska, spisovatelka Irena Obermannová a na chatu do Kytlice jezdila i dětská herecká hvězda Tomáš Holý.

 



Přečtěte si
veronikasadrova
24. 7. 2013 • 20:09

Hoj! Všichni mluví o tom, že se objevila unikátní finta, jak snadno vydělat peníze - skvělé na léto, když je hodinka, dvě času Už od začátku května si takto sama přivydělávám a penízky přibývají Nad poměry si díky tomu sice nežiju, ale dokud můžu, tak mám radost ze snadno vydělaných kaček. Přečtěte si to taky na Objeveno.WZ.cz

dzery
23. 7. 2013 • 09:14

necekany_vystrik
22. 7. 2013 • 19:04

vyhnaným sudetským čechům zabavili po r. 1945 majetek a pak si ho tihle mladí komunistí koupiuli za babku a přitom žvanili o sociální spravedlnosti a nové době. Jak typicky české ...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.