Frajer a správňák Radoslav Brzobohatý (†79) zemřel právě před rokem. Jeho největší tajemství... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Frajer a správňák Radoslav Brzobohatý (†79) zemřel právě před rokem. Jeho největší tajemství...

Vrásky z lásky (natáčení v roce 2011)
Vrásky z lásky (natáčení v roce 2011) (pro Aha! - Josef Mašek Česká televize, Falcon, profimedia.cz)

Ani se tomu nechce věřit, ale už to je rok, co nás nečekaně opustil jeden z nejrespektovanějších českých herců Radoslav Brzobohatý. Připravili jsme pro vás pět připomínek událostí, které se kolem jeho života a smrti odehrály.

Jiřina Jirásková (†81) byla Radoslavovi divadelním katem

Obrovské trauma mu svým chováním způsobila herečka Jirásková, která se k němu v závěru kariéry zachovala velmi nevhodným způsobem. Brzobohatého manželku Hanu Gregorovou poté zvedlo ze židle, když  na něho Jirásková po smrti pěla ódy. Přitom to byla právě ona, kdo předčasně ukončil jeho divadelní kariéru na Vinohradech.

Den před skutečnýmým úmrtím proběhla děsivá "generálka"  v seriálu!

Poslední natáčecí den strávil Brzobohatý ve společnosti seriálové partnerky Niny Divíškové (76). Den před svým úmrtím pravděpodobně natáčel vlastní smrt v seriálu Vyprávěj! Česká televize na žádost Aha! odmítla ukázat scénář z jeho posledního natáčecího dne. „Slyšel jsem, že den před svým odchodem měl natáčet nějaké úmrtí. Je to paradox…,“ řekl zdrcený herec Petr Vágner (35), klíčový člen Divadla Radka Brzobohatého.

Lékař a záchranář promluvil o  záchranné akci u Brzobohatého. Vyšetření prý komplikovala manželka

„To je taky věc, paní Gregorová nás napadala, že jsme chtěli kartičku pacienta. To je přitom naprosto běžná věc, vysvětloval záchranář Michal Havlíček (47). My jsme tam byli čtyři, jeden chystal nosítka, jeden asistoval při píchání žíly a já jsem potřeboval zjistit anamnézu. Ona mi ani nechtěla říct, co bere za léky, ale to já přeci potřebuju vědět, abych si mohl udělat nějakou představu o tom pacientovi, abych věděl, s čím se léčí! To, že jsem chtěl kartičku pojišťovny, to rozhodně nebylo na úkor ošetření. Prý jsem to měl s kartičkou řešit až později. Ale kdy později? Já při předání pacienta musím mít vyplněné všechny potřebné údaje a formulář.“

Příčina smrti? Aneurysma

Aneurysma je medicínský výraz pro rozšíření neboli výduť dutého orgánu. Nejčastěji se vztahuje k tepnám, nebo stěně srdeční komory. Aneurysma tepny či aorty je důsledkem vrozené poruchy nebo následek získaného onemocnění, dnes typicky poškozením stěny tepny ukládáním tuků (aterosklerozou). Jeho prasknutí je pacienta vždy ohrožuje na životě, i přes vyspělou lékařskou péči končí v 90 % případů smrtí...

Nekuřačka Bohdalová na pohřbu: „Je mi hrozně, dejte mi cigaretu!"

Obřadní síň už byla zaplněná k prasknutí, když se před branami strašnického krematoria objevila Jiřina Bohdalová. Žena, které Brzobohatý v 80. letech odchodem k Haně Gregorové (60) strašně ublížil, mu přišla k rakvi definitivně odpustit. „Je mi hrozně, dejte mi někdo cigaretu,“ prohlásila »Bohdalka«, které se viditelně klepaly ruce. „Dej si šluka,“ nabídl jí herec Jiří Bartoška (65). A ona jeho nabídku, ač už léta nekouří, přijala. „Na něco umřít musím,“ pronesla pak zklidněným hlasem.





Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.