Nový kšeft Ondry Brzobohatého: Bude propagovat alkohol! Prý i kvůli tátovi… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Nový kšeft Ondry Brzobohatého: Bude propagovat alkohol! Prý i kvůli tátovi…

Ondra Brzobohatý se pustil do nového kšeftu s chutí a vzpomínkami na tátu.
Ondra Brzobohatý se pustil do nového kšeftu s chutí a vzpomínkami na tátu. (Foto Omnimedia, Aha! - Pavel Machan, koláž Ahaonline.cz)

Ondřej Brzobohatý (30) v poslední době vidět všude. V televizním seriálu Gympl, brzy také v taneční soutěži StarDance. Aby toho nebylo málo, vrhnul se na propagaci alkoholu, konkrétně českých a moravských vín. Jak k tomu přišel?

Co vás vedlo k tomu, že jste se stal tváří moravských a českých vín?

Prapůvod mého vztahu k vínu je určitě v mém otci, protože on byl velkým milovníkem a propagátorem našich vín a to přenesl i na mě. Jsem proto rád, že jsem byl osloven stát se tváří značky Vína z Moravy, vína z Čech. Přijde mi to i jako jistá forma patriotizmu a je dobře, když můžu lidem říci, že zrovna naše vína stojí za to.

Jaký máte vztah k moravským a českým vínům a vinařství?

V mém vztahu k vínu je i určitá forma nostalgie, protože jsme s otcem strávili mnoho nezapomenutelných chvil ve sklípcích jeho přátel na jižní Moravě. V kulise vyskládaných lahví, pavučin a chladu sklepa se vyprávěly krásné historky, které si pamatuji dodnes. To byl pro mě vždy silný zážitek, který lákal k dalšímu ochutnání.



A jaký mají moravská a česká vína ve společnosti zvuk?

Lidé zasvěcení ví. Ví, že moravská a česká vína jsou kvalitní. Ti, kteří dají hlavně na dojem, často jen z principu vybírají hlavně vína zahraniční. Ale ti, kteří hledají ve víně to nejlepší, co jen může nabídnout, mi určitě dají za pravdu, že se u nás dají najít vína opravdu velmi kvalitní. Je také škoda, že jsme trochu zapomněli být patrioty a že nás často cokoli cizího baví víc než to, co si vytvoříme sami. A i proto jsem se stal ambasadorem moravských a českých vín. Doufám, že se možná i přes mé jméno začnou lidé ptát. A to stačí, protože pak už začnou mluvit naše vína sama za sebe.

Ondřej Brzobohatý na propatačním plakátu.


A jaká vína preferujete?

Mám rád moravská bílá sušší vína, užívám si i naše růžová vína, ale očekávám, že časem začnu pít hlavně červená vína, protože jak říkal otec, k červenému vínu se člověk musí dopracovat, jelikož je to, jak on sám říkal, mléko starců. A na to se moc těším.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.