Radoslav Brzobohatý (†79): Má konečně hrob! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Radoslav Brzobohatý (†79): Má konečně hrob!

Brzobohatý spočine na Slavíně mezi českými velikány.
Brzobohatý spočine na Slavíně mezi českými velikány. (Foto Aha! – Pavel Machan, Marek Pátek, Roman Souček, Martin Pekárek)

Celý rok trvalo vdově po herci Radoslavu Brzobohatém (†79), herečce Haně Gregorové (61), než pro hereckou legendu vyhádala místo odpočinku na nejprestižnějším hřbitově v Česku. Na vyšehradském Slavíně už se totiž nepohřbívá. Brzobohatý bude mít výjimku, jeho rodina se ale pořádně prohne…

Od smrti herecké legendy Radoslava Brzobohatého už uplynul rok, urna s jeho popelem ale stále leží opečovávaná v domě, kde ještě vloni v září tak rád trávil čas. Už brzy ale dostane místo k odpočinku ze všech nejdůstojnější. „Už mám zaplacený hrob na Vyšehradě na 20 let. Teď ho musíme pohřbít. Ale není to za 5 korun. Hrob stál 100 tisíc, ještě musím nechat udělat kámen, uspořádat samotný akt a peníze nerostou na stromě,“ prozradila exkluzivně Nedělnímu Aha! vdova Gregorová s tím, že ona rozhodne, kdy se tak stane.


Novou adresu bude mít Brzobohatý vskutku lukrativní. Spočine vedle hereckých kolegů Vlasty Buriana (†70), Nataši Gollové (†76) nebo Ladislava Peška (†79). Do té doby se bude Gregorová o urnu starat doma. I rok po smrti mu den co den zažehne svíčku a dbá na to, aby u jeho urny byly čerstvé květiny.

Hana Gregorová: 
Budu žít jako jeptiška
Na novou lásku vůbec nepomýšlí. „Momentálně si to vůbec neumím představit, nikdy neříkej nikdy, ale mám velkou představivost a neumím si to představit. Žádného dědka nechci, měla jsem krásného chlapa, co vedle mě stárnul a pro mě byl stále krásný. Myslím, že do smrti budu jeptiška,“ tvrdí skálopevně přesvědčená Gregorová.



Autor:  kot,dat

Přečtěte si
qwertza
21. 9. 2013 • 16:49

Sorry, oprava: to platilo pro redaktory Aha-online. K omylu došlo tím, že jsem na článek byla přesměrovaná rovnou z Blesku.

qwertza
21. 9. 2013 • 16:48

Pro redaktory Blesku: Slavín je ta monumentální hrobka na Vyšehradském hřbitově, ve které jsou pohřbeny kulturní osobnosti českého národa! Hodně lidí si to plete, domnívají se, že Slavín = Vyšehradský hřbitov. Z článku nakonec vyplývá, že Radoslav Brzobohatý bude pravděpodobně pohřben v některém ze zakoupených hrobů na Vyšehradském hřbitově.

defakto
16. 9. 2013 • 11:42

R. Brzobohatý byl kdysi krásny chlap , jen v manželství vedle Gregorové se z něho stala ubohá troska . Ted at si jej pohřbí kde chtějí!

vampouch
15. 9. 2013 • 19:02

Olince tam židák sehnal hrob hned...

riseblaznu
15. 9. 2013 • 18:24

Měla se zeptat Hany Zagorové, ta tam koupila hrob rodičům.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.