Smutný klaun Boris Hybner: Překonal rakovinu i alkoholismus! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Smutný klaun Boris Hybner: Překonal rakovinu i alkoholismus!

Borise Hybnera nezlomil alkohol ani rakovina.
Borise Hybnera nezlomil alkohol ani rakovina.

Mim a herec Boris Hybner (72) musel v životě překonat mnoho překážek. Bojoval se závislostí na alkoholu a popral se s rakovinou. Skončí i přes to nakonec na ulici?

„Pil jsem z plachosti. Na kuráž. Přišel jsem z Vyškova do Prahy, najednou jsem byl mezi uměleckou a intelektuální elitou, nebyl jsem si jistý v kramflecích a bál jsem se, že je to na mě vidět,“ popisuje Hybner začátek pijáckého období v magazínu Instinkt.

„Samozřejmě, že se to pití proměňuje. Stane se z něj flastr na maléry, a když se to pak rozjede, tak je to konečná. Jednoho dne jsem se sbalil a odešel k doktoru Skálovi na protialkoholní léčení,“ svěřuje se dále umělec.

Závislost na alkoholu úspěšně překonal, ale pak přišla rána v podobě rakoviny. „Víte, těch případů typu rakoviny, kterou jsem měl, je strašně moc, velmi často to končí tzn. stomií, prostě máte vývod a pytlík na boku. Pro pacienty, zejména pro chlapy, je to strašně deprimující, takže sebevražda je jedním z nejčastějších řešení. Tři roky jsem jezdil po republice a povídal si se stomiky, od člověka, který má stejný problém jako oni, to byli ochotni přijmout. Žádné falešné chlácholení, prostě natvrdo, tak jak to je,“ popisuje herec.

Do budoucna plánuje hraní venku, Na Příkopech nebo Karlově mostě. „Představte si to, máme tady dvaadvacet let svobodu a teprve rok se smí dělat pouliční vystoupení. Takže není vyloučeno, že skončím na ulici."  

Boris Hybner s režisérkou Olgou Sommerovou

Přečtěte si
britva
25. 3. 2013 • 21:07

avion
25. 3. 2013 • 15:21

nikdy jsem ho nemusela vidět.

lillyli
25. 3. 2013 • 11:32

mám moc ráda, jen si myslím, že si zadělal na velké problémy tím, že si založil novou rodinu. Vzpomínám si na pořad se staršími intelektuálkami....jedna z nich vyprávěla svým postarším kamarádkám, jak se s přítelem stěhovali do společného bytu a byl to takový zápřah, že zapomínala na antikoncepci...a ejhle je těhotná. V zápětí vstoupil do bytu Boris (její přítel). Střih...Všechnopárty...tam hostem pan Boris Hybner, Karel Gott (staří otcové)a Boris vyprávěl, jak se snažili o těhotenství...manželka dělá na klinice umělého oplodnění, bla bla ...Zkrátka byl uloven starší dámou, které už tikaly biologické hodiny.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.