Léčba rakoviny: Bez nevolnosti a zvracení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Léčba rakoviny: Bez nevolnosti a zvracení!

Fotografie
Fotografie (internal)

Když člověk onemocní rakovinou, je to šok. A pokud mu je naordinovaná chemoterapie, představí si silné nevolnosti a zvracení. Takové problémy jsou ale podle lékařů minulostí!

„Dnes už umíme nepříjemné vedlejší účinky zmírňovat nebo dokonce odstranit léky zvanými antiemetika,“ říká profesor Jiří Vorlíček, předseda České onkologické společnosti. Mnoho pacientů to však neví a nesvěří se.

„Onkologové správně za hlavní úkol považují zničení nádoru, ale někdy mají tendenci podceňovat vedlejší účinky léčby,“ doplnila primářka Jana Prausová z radioterapeutického oddělení Fakultní nemocnice Motol v Praze. Léčíte-li se chemoterapií, nebojte se lékaře na zmírnění jejích nežádoucích účinků zeptat.



Autor:  ida

Přečtěte si
inocenta
16. 4. 2013 • 13:29

 nemusí jít jen o rakovinu, i jiné nemoci jsou bolestivé a lékaři vás nechají jsít analgetika v jakémkoli množswtví: A je vám špatně? ptala se mne lékařka. když není, tak se nic neděje a jíst mohu co hrdlo ráčí, a to mám vyšší krevní tlak, který analgetika mještě zdvihají.l Máme mnoho špastných lékařů, nbeo je to příkaz seshora v rámci šetření?

gordon
7. 4. 2013 • 23:26

není to blbost,je to přístup některých doktorů k pacientům.Jako při kolonoskopii-musíte prosit o injekci pro zmírnění bolestí a pak se zjistí,že: no jedna byla málo,měla jsem dát dvě,ale už to vydržíte.A vy trpíte jak kdyby na vás zkoušeli nějaké metody v koncentráku.

moravacka
7. 4. 2013 • 03:24

ze se musi pacient 'sverovat' lekari, ze ho trapi vedlejsi ucinky z chemoterapie . Prece by melo byt samozrejme, tyhle ucinky potlacit jak je to jen mozne a ne aby se musel toho pacient dozadovat. Nevim kdo je vetsi p.tomec, jestli dotor anebo redaktor'ka

rewa-soffi
6. 4. 2013 • 18:25

já jsem to už podstoupila dvakrát ,je to hrozné ,když vám je zle!léky jsem dostala.......

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.