VIP PROSTŘENO: Uvařte si vítězné menu Petry Černocké! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

VIP PROSTŘENO: Uvařte si vítězné menu Petry Černocké!

Petra Černocká
Petra Černocká (TV Prima)

Favoritem tohoto týdne byla Anife Vyskočilová Hassan, jejíž pestré mezinárodní menu sklidilo velký ohlas. V bodování ji ale porazila Petra Černocká, která v kuchyni příliš neexperimentovala.

Představitelka legendární Saxany byla svým vítězstvím velmi zaskočena, protože v Anife viděla silnou soupeřku. „Já už jsem všem vykecala, že jsi to vyhrála,“ divila se Petra, která si hosty získala především příjemnou domácí atmosférou. Dezert sice nedopadl úplně podle jejích představ, ale i to stačilo na vítězství. Petra se tak díky svému kuchařskému umu vypraví do Řecka.

Krevetový koktejl
2 hrsti krevet
1 avokádo
1 řecký jogurt a majolka
2 mandarinky
list křehkého salátu
citron
Italská bageta,
Máslo,
petrželka
1. Krevety spaříme v osolené vodě, necháme v cedníku odkapat, poté pokrájíme. Avokádo oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme jogurt a majonézu. Mandarinky pokrájíme a vše smícháme. Směs dosolíme a zakápneme citronem. Koktejl klademe do mističky na zelený list a jednu celou krevetu položíme navrch na ozdobu.
2. Bagetu pokrájíme na kolečka, která nedokrojíme do konce. Do vzniklých štěrbin vetřeme na obě strany máslo smíchané s pokrájenou petrželkou. Zapečeme v rozpálené troubě.



Indická kuřecí polévka s mandlemi
1 kuře
kořenová zelenina do polévky
koření kari,
nové koření,
sůl
1 pytlík mandlí
1 smetana ke šlehání

Kuře se zeleninou, novým kořením a dvěma lžícemi kari uvaříme do měkka. Pak vývar scedíme, kuře obereme a nejméně polovinu kuřecího masa do něj vrátíme. Přidáme spařené a oloupané mandle, dochutíme a zalijeme šlehačkou.

Lehká rybka s bramborem
4 filety mořského okouna nebo jiné ryby bez kostí
bylinkové máslo utřené s bazalkou a tymiánem (případně dalším kořením ze zahrádky) a s jedním stroužkem česneku
ořech másla na smažení
sůl
pepř
citron
Na přílohu:
2 svazky čerstvého špenátu,
2 – 3 stroužky česneku,
1 šalotka,
smetana
brambory,
čerstvá petrželka

1. Rybí filety lehce osolíme, potřeme marinádou z bylinkového másla, pokapeme citronem a necháme chvíli rozležet. Posléze smažíme na másle pět minut po každé straně.
2. Brambory uvaříme. Špenát zkrátíme o stonky a spaříme v lehce osolené vodě. V cedníku rychle protáhneme studenou vodou. Na rozpáleném másle lehce osmahneme šalotku a kousky česneku, přidáme špenát a lehce zalijeme smetanou. Vše upravíme na talíř k rybě a brambory posypeme petrželkou.

Lehký piškot s ovocem
Nejméně 2 sáčky kulatých piškotů
řecký jogurt, mascarpone nebo zakysaná smetana
javorový sirup
1 vanilkový cukr
1 žlutý meloun,
jahody,
maliny, případně meruňky, nebo jiné ovoce.
oříšky (piniová semínka) na posyp
šlehačka na ozdobení

Do dortové formy klademe vrstvy piškotů pokapaných javorovým sirupem, ovoce, směs jogurtu a mascarpone, posypaného trochou vanilkového cukru. Vše uložíme na aspoň na dvě hodiny do lednice. Až se směs vychladí, vyjmeme ji z formy a posypeme sekanými oříšky. Můžeme dozdobit šlehačkou.

Chcete být v obraze, co se děje v show Prostřeno!? Nebo jste nějaký z dílů nestihli? Všechny články najdete přehledně na: http://www.ahaonline.cz/prostreno



Autor:  cam

Přečtěte si
andrea68
22. 8. 2012 • 17:15

loft
18. 8. 2012 • 18:06

ZE ZAČÁTKU BYCH SI TO BÝVAL MYSLEL TAKÉ, NEŽ JSEM POZNAL, že není dílu, aby tam nebyl podrazák - bohužel, ani tentokrát nebyli bez něj ! Usmívat se je jedna věc, ale neumět potlačit závist a jednat za zády nefér je věc druhá ! A to předvedla Černocká dokonale, Horváthová už méně dokonale-ale pracovala v ní nelibost vůči schopnostem Anife také !

loft
18. 8. 2012 • 18:03

VELMI PŘESNĚ VYSTIŽENO !!!!

loft
18. 8. 2012 • 18:02

Jděte s tou podrazačkou Černockou do pér-de-le a s sebou at vezme Horváthovou. otázkou je, ale pokud spolu budou v té pér-deli sami dvě, koho budou podrážet !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.