Rozvrácené rodinné vztahy Dagmar Havlové: Táta ji vyhodil z domu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rozvrácené rodinné vztahy Dagmar Havlové: Táta ji vyhodil z domu!

I když na ni rodiče byli velmi přísní, Havlová o nich nikdy neřekla křivé slovo. Na fotografii je Dáša se svou maminkou.
I když na ni rodiče byli velmi přísní, Havlová o nich nikdy neřekla křivé slovo. Na fotografii je Dáša se svou maminkou. (Aha! – David Kundrát, Martin Hykl, Marek Pátek, archiv TV Nova)

Stačilo málo a Češi by neměli jednu z nejlepších komediálních hereček. Dagmar Veškrnová-Havlová (59) je hvězdou, hrála v desítkách filmů i divadelních her. Jenže to mohlo být jinak. Její začátky byly díky despotickému otci, který ji dokonce vyhodil z domu, velmi těžké. Musela si svou kariéru herečky sama vydobýt a vymanit se navíc ze stínu starší sestry.

Vlastní rodiče totiž dlouhá léta bránili tomu, aby se z jejich Dáši stala »komediantka«. Otec Karel a matka Markéta byli přitom sami estrádními umělci a Dagmar o nich nikdy veřejně neřekla křivého slova, i když otec byl až příliš přísný jak na ni, tak na o pět let starší Evu. „Tatínek moderoval, maminka krásně zpívala,“ vzpomínala už před časem Havlová, jež jako druhorozená neměla u rodičů na růžích ustláno.

Maminka protežovala právě Evu a zřejmý talent Dáši přehlížela. Despotický otec prý dokonce mladší dceru pro její neposlušnost podřídit se a přenechat prostor k rozvoji Evě vyhodil z domu. Musela se tedy světem showbyznysu protlouct sama. K úspěchu jí pomohl režisér Juraj Herz (77), když natáčel film Holky z porcelánu. „Jsem hrdý na to, že jsem ji tehdy objevil,“ řekl pro Aha! režisér. „Vím, že to neměla jednoduché, ale myslím, že pak byli na dceru pyšní,“ mínil Herz.

„Vím, že Dášu rodiče dlouho nebrali jako herečku. Otec obzvlášť, dokonce nešel ani na její představení a ona to brala jako strašné zklamání. Dost s ním bojovala. Ale vytrvala a snažila se tatínkovi dokázat, že je opravdu dobrá a že herectví je to, co chce dělat, protože má talent,“ prozradila deníku Aha! blízká kamarádka Dagmar Veškrnové-Havlové z Brna-Židenic, kde se bývalá první dáma narodila a s rodiči žila.

Dagmar i přes všechny útrapy tatínka milovala, ale o své starší a protežované sestře nemluvila. Mnoho let žila v jejím stínu. V zítřejším Aha! se dočtete více o sesterském vztahu obdivované herečky Dagmar Havlové.



Autor:  hof,kl

Přečtěte si
tigid
24. 7. 2012 • 17:36

Většina zde diskutujících by se měla stydět. To skutečně nedokážete pochopit, že ty články si různé Blesky a Aha vymýšlí, protože pořád existuje mnoho závistivých jedinců, kteří si je přečtou a pak budou ještě pomlouvat v diskuzi, protože sami nic nedokázali, nic neumí a mají hluboko do kapsy? D. Havlovou znám z televize a z divadla a mám ji jako herečku ráda. Nikomu však vůbec nic není do jejího soukromí - zkuste se proto přenést přes vaši ubohost a řešte raději své vlastní problémy. Uvidíte že když ty články nebudete číst a kupovat ty odporné bulvární plátky, tak se ani nebude o D. Havlové psát a vy budete moc v klidu spát...

ariadne1592
24. 7. 2012 • 17:01

...tak opět začali psát lži a nesmysly o Dagmar Havlové. To už Vám to není skutečně trapné?! Díky její nadaci a kampani na rakovinu tlustého střeva jsem poslal mého tatínka na kontrolu, měl nález, který jsme však zachytili včas a zachránili mu tak život. Proč nikdo nevidí tyhle důležité věci, ve kterých má obrovské zásluhy?

zidopoti
24. 7. 2012 • 09:18

Věděl co je zsč.

petrarka111
23. 7. 2012 • 23:09

zlatokopka Dáša. Ta šla za majetkem doslova přes mrtvoly . Jestli je její sestra normální, pak chápu, že si nemohou rozumět.

salamandr1
23. 7. 2012 • 12:17

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.