Hamoun Töpfer: Jen loni si přišel na 8,6 milionu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Hamoun Töpfer: Jen loni si přišel na 8,6 milionu!

Tomáš Töpfer
Tomáš Töpfer (Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, Marek Pátek, Petr Novotný, Martin Pekárek, Martin Přibyl)

Jakému hereckému páru se narodilo dítě? Co se provalilo na manželku Karla Gotta? Který herec z pozice moci v brzké době vyhodí svého kolegu? A proč Luděk Munzar znovu musel do práce? Na tyhle otázky vám dáme odpověď. I uplynulý týden byl totiž na šokující události v českém showbyznysu pěkně bohatý.

Hamty, hamty – ať mám víc než tamty. Takové pravidlo zřejmě zastává Tomáš Töpfer (61) alias muž desítky funkcí. Nejenže je senátorem, podnikatelem, hercem a ředitelem Divadla Na Fidlovačce, teď navíc vyhrál konkurz na šéfa Divadla na Vinohradech. Ano, opustí kvůli tomu »Fidlovačku«, ale i tak si nedělá starosti s tím, jak všechno bude stíhat.

Vinohradské divadlo je totiž na řízení daleko náročnější než komorní Fidlovačka. Ale co, hlavně že měsíčně na kontě přistanou statisíce… „Za loňský rok jsem si mimo politiku vydělal 8,6 milionu Kč,“ pochlubil se Töpfer.

Naopak z Vinohrad se musí pakovat současný umělecký šéf Martin Stropnický (55), kterého představitel vrchního strážmistra Arazíma z Četnických humoresek ve svém týmu nechce. Tomáši, za rok budou prezidentské volby, co takhle kandidovat na Hrad? Jistě byste všechny funkce hravě zvládl a byl zase o něco bohatší…

Töpferovy funkce a měsíční příjmy

Senátorský plat – cca 90 000 Kč

Ředitel, jednatel, režisér a herec v Divadle Na Fidlovačce – 70 000 Kč (jeho plat na Vinohradech bude ještě vyšší)

Jednatel rodinné firmy, která provozuje hostinec U Kalicha – 80 000 – 100 000 Kč

Za jeden natáčecí den ve filmu či seriálu – 15 000 Kč

Člen správní rady Nadačního fondu pro Vaše srdce – zdarma

Člen správní rady nadace Dřevo pro život – zdarma

Člen stálé komise Senátu pro ochranu soukromí – příplatek v řádu desetisíců

Místopředseda výboru Senátu pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost – příplatek v řádu desetisíců

Místopředseda stálé komise Senátu pro sdělovací prostředky – příplatek v řádu desetisíců

Pedagog na pražské Divadelní akademii múzických umění – 25 000 Kč

Lze tohle všechno stihnout dělat na 100 %?


Herec Ladislav Frej: Je to lenoch a id***!

Töpfer hnul žlučí i svým hereckým kolegům. Jako první se ozval Ladislav Frej (70), kterého rozzuřilo, že ještě než do funkce nastoupil, vyškrtl z repertoáru hru Amadeus, kde měl hrát císaře. A peprnými výrazy rozhodně nešetřil.

„S tím člověkem nechci nic mít, je to idiot. To raději půjdu o dům dál. Ať jde Töpfer do pr…,“ prohlásil Frej. „Vůbec nechápu, kde to sebevědomí bere. Vždyť je to platfusák a na jevišti obrovský lenoch,“ pokračoval.

Přestože má jako pracující důchodce smlouvu s divadlem až do konce roku, chce kvůli novému šéfovi z divadla odejít už dříve. „Opravdu hluboce nesouhlasím, jak Töpfer začíná už teď zasahovat do chodu divadla, a nevážím si ho jako člověka vůbec.“



Přečtěte si
va45
26. 2. 2012 • 22:19

Ten pán je přímo úderník co toho zvládne.Nebo pak jedině Marťan s nadpřirozenou pílí.Nijak nevýrazný herec a stačilo se skamarádits ODS a je za hvězdu milionářskou.To je jak o pohádce "Jak chudý herec k milionům přišel"Jak toto všechno zvládne,když bude vše chtít dělat poctivě je záhadou.Říkám Ruský úderník.

aznom
26. 2. 2012 • 21:38

Ty bohatší?Jedině,že by jsi něco ukradl,ty kašpare. Soudě podle tvého vyjadřování,slovníku pubertálního úchyla a celkové zjevné imbecilitě,kterou jsi na netu známý,jsi vyrůstal v kanálu se svými kumpány, hlupáku!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.