Četník Töpfer: Nový šéf Havlové! A Stropnický utřel nos! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Četník Töpfer: Nový šéf Havlové! A Stropnický utřel nos!

Dagmar Havlová, která hraje třeba ve hře Cyrano!! Cyrano!! Cyrano!!, bude mít nového šéfa.
Dagmar Havlová, která hraje třeba ve hře Cyrano!! Cyrano!! Cyrano!!, bude mít nového šéfa. (Divadlo na Vinohradech)

Pražští radní včera jmenovali novým ředitelem Divadla na Vinohradech herce Tomáše Töpfera (61), známého ze seriálů Život na zámku či Četnické humoresky. S konkurentem Martinem Stropnickým (55), který divadlo umělecky vedl devět let, Töpfer nepočítá…

Töpfer se na »Vinohrady« přesune z Divadla Na Fidlovačce, které založil s Eliškou Balzerovou. Té chce na Vinohrady, údajně k její velké nelibosti, odvést i několik herců včetně Petra Rychlého či »Ťuldy« Brouska. Vinohrady naopak opustí herečka Veronika Žilková, Stropnického manželka.

Töpfer se totiž nechal slyšet, že s dosavadním uměleckým šéfem nepočítá. „Nebývá zvykem, aby nové vedení počítalo s konkurenčním projektem. Na Vinohrady jsem se hlásil s celým týmem, v němž by post uměleckého šéfa zastával Juraj Deák,“ oznámil.

Koho dalšího se zbaví, zůstává otazníkem. Boj o šéfa divadla, v němž září třeba Dagmar Havlová, Hana Maciuchová, Ladislav Frej či Jan Šťastný byl lítý. Töpferovi bylo třeba vyčítáno, že se o funkci ucházel coby senátor za tu samou politickou stranu, která ovládá pražský magistrát.

I k dnešnímu dni navíc Töpfer zastává hned dvanáct různých vysokých funkcí, které se s ředitelováním divadla neslučují. Ne všechny z nich zaniknou s jeho odchodem z Fidlovačky a podzimním vypršením senátorského mandátu…

Tomáš Töpfer a jeho funkce

Člen (1) senátorského klubu Občanské demokratické strany – na podzim mandát končí.

Jednatel (2), ředitel (3), režisér (4) a herec (5) v Divadle Na Fidlovačce– herec slíbil přenechat Fidlovačku kolegyni Balzerové.

Jednatel (6) rodinné firmy, která provozuje hostinec U Kalicha – zůstane.

Pedagog (7) na pražské Divadelní akademii múzických umění – zůstane.

Člen (8) správní rady Nadačního fondu pro Vaše srdce – zůstane.

Člen (9) správní rady nadace Dřevo pro život – zůstane.

Místopředseda (10) výboru Senátu pro zahr. věci, obranu a bezpečnost – na podzim mandát končí.

Místopředseda (11) stálé komise Senátu pro sdělovací prostředky – na podzim mandát končí.

Člen (12) stálé komise Senátu pro ochranu soukromí – na podzim mandát končí.



Přečtěte si
avina
27. 2. 2012 • 12:49

ubohý-slovy,myšlením...Tebe neznají,kašlou na Tebe a tak... Jseš taky 61letý dědek jako Tomáš T. a sníš o nemožném,možném...

zdepa
26. 2. 2012 • 19:02

Má všechny znaky a vlastnosti vyčůránka z ODS. Je horší než Hulínský, stal se nesoudným hrabošem. Ještě nepochopil, že nebude dělat nic pořádně, což už se delší čas děje. Všichni herci by se od něho měli dostancovat. Nebýt politiky, zůstal by pan průměrný. Správně ho poslal Frej do hajzlu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.