Drsná válka ve vinohradském divadle: Töpfer je buran a idiot, tvrdí Frej! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Drsná válka ve vinohradském divadle: Töpfer je buran a idiot, tvrdí Frej!

Ladislav Frej nesnese, aby mu šéfoval buran Töpfer
Ladislav Frej nesnese, aby mu šéfoval buran Töpfer (TV Prima)

Záhy po zvolení Tomáše Töpfera (61) do funkce ředitele pražského Divadla na Vinohradech se zdejší soubor začíná rozpadat. Změny se nelíbí Ladislavu Frejovi (70), který vyhrožuje odchodem.

Kámen úrazu je v tom, že Töpfer už začal v divadle úřadovat a zrušil připravovanou hru Amadeus, čímž Freje připravil o významnou roli. Herec je přesvědčen o tom, že se nový ředitel v divadelním umění nevyzná a jeho rozhodnutí bylo neopodstatněné. Raději prý scénu opustí, než by se musel podřizovat Töpferovým rozhodnutím.

„Odcházím. Pro mne je Töpfer buran. Töpfera jsem nikdy nemusel, ale že tu hru zakázal, považuji za nehorázný čin. S tím člověkem nechci nic mít, je to idiot, to raději půjdu o dům dál. Ať jde Töpfer do pr*dele, chová se jako ředitel zeměkoule,“ řekl Frej o svém nadřízeném Blesku.

Freje nejvíce naštvalo, že Töpfer do své funkce oficiálně nastupuje až v září, ale už teď rozhoduje o věcech, které mu nenáleží. Repertoár by mě řešit dosavadní umělecký šéf vinohradského divadla Martin Stropnický.

„To, co prohlásil v tisku nebo v televizi, že chce vrátit vinohradské divadlo vinohradskému divákovi... co to je tohle? Co to obnáší tohle nesmyslné prohlášení? To je přece absurdní,“ kroutí Frej hlavou nad výroky Töpfera a dodal na jeho adresu: „Chová se jako funkcionář z časů normalizace.“

Ladislav Frej má v divadle smlouvu do konce letošního roku. Vypovědět ji však může kdykoliv. Budou ho následovat další členové hereckého souboru jako Dagmar Havlová, Marta Vančurová, Hana Maciuchová, Viktor Preiss, Jiřina Jirásková nebo Daniela Kolářová?



Přečtěte si
andrea68
29. 2. 2012 • 23:13

No ale musíte být dokonalá slípka, když máte ráda ODS, to je dnes něco mimořádného.

mnpv
26. 2. 2012 • 16:34

To musíte fakt do všeho tahat politiku? Má to nějaký smysl?My víme, že nemáte rád ODS. Já nemám ráda kapustu a kvákám tady o ní pořád?

mnpv
26. 2. 2012 • 16:26

Souhlasím, nevíte kdo, s kým a proč. Je to uzavřená společnost umělců, kde každý na každého něco ví a všichni potřebují peníze. Hrát chtějí, až na malé vyjímky do konce života.Není to tak dávno, kdy psali v bulváru jak pan Frej je na tom špatně zdravotně, že si nedá pokoj.A ještě jsou to většinou srdcaři, kreří moc pragmaticky nepřemýšlí. Běžný člověk zná herce jen podle jejich rolí. A soudit někoho podle článku v bulváru je blbost. Tam napíší všechno, jen ne pravdu. Jim jde pouze o prodejnost.

mnpv
26. 2. 2012 • 16:18

A taky když už sem někdo, kdo je přesvědčen o své inteligenci píše, mohl by vědět, že existují pravidla českého pravopisu. Njn někdo se holt zabívá

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.