Whitney Houston zabily léky. Dcera se zhroutila a musela být hospitalizována | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Whitney Houston zabily léky. Dcera se zhroutila a musela být hospitalizována

Whitney s dcerou Bobbi. Ta už asi nikdy nebude pořádně šťastná.
Whitney s dcerou Bobbi. Ta už asi nikdy nebude pořádně šťastná. (Profimedia.cz, Isifa.com, ara)

Nejkrásnější hlas navždy umlkl. Titánka světového popu, americká zpěvačka Whitney Houston (†48), byla nalezena mrtvá ve svém hotelovém pokoji. Její dcera přišla na místo tragédie až poté, co její matku příbuzní již identifikovali. Bobbi Kristinu (19) tak k matčině mrtvému tělu už nepustili, což nesla těžko. Měla hysterický záchvat a zhroutila se.

Přestože si může mladá Bobbi Kristina pořídit ze svého kapesného na co si vzpomene, vyměnila by jistě všechen svůj luxus za to, aby byla její matka Whitney Houston živá. Poté, co zpěvačku našli v jejím hotelovém apartmá mrtvou, se nervově zhroutila.

Na jejím psychickém stavu se podepsal i fakt, že jí odmítli pustit přes hysterický amok k tělu matky, aby se mohla začít s celou tou hrůzou pomalu smiřovat. Raději ji tak odvezli do nemocnice, kde jí pomohou uklidňujícícmi prostředky se zotavit. Policie mezi tím slíbila, že přijde na kloub tomu, co se osudné odpoledne stalo.

Podle jedné z verzí se měla zpěvačka utopit ve vaně, ale nakonec se přišlo na to, že neměla v plicích dostatek vody na to, aby ji to zabilo. Ve hře tedy zůstavají omamné látky. Na pokoji sice nebyly nalezeny drogy, prý se tam ale nacházelo velké množství sedativ. Ty dokážou v kombinaci s alkoholem zabít. A Whitney se opíjela od čtvrtka do sobotního rána.

Muže v pátém patře vyrušily dvě rány jako po dopadu něčeho těžkého. „Žuch! Žuch!“ Ozvalo se z patra pod ním. Pak zaslechl mužský hlas, hlasitý a naléhavý. Patřil bodyguardovi, který přišel k bezvládnému tělu, jenž objevila zpěvaččina teta Mary Jones. Bylo jí divné, že se Houston dlouho ze svého pokoje nevrací.

Teprve později se onen hotelový host dozvěděl tu novinu. V patře pod ním zemřela zpěvačka Whitney Houston! Na tísňové volání z hotelu Beverly Hilton odpovídala v neděli krátce po půlnoci našeho času policie v Beverly Hills.

Personál a později i záchranáři se marně snažili oživit umělkyni, která bezvládně ležela ve čtvrtém patře. Whitney už bohužel nebylo pomoci. Prohlášena za mrtvou byla pět minut před jednou hodinou noční.

Právě v době, kdy odváželi Whitnino tělo, se jen o pár metrů dále konala párty, již organizoval zpěvaččin přítel a manažer Clive Davis. Ten také oznámil její smrt šokovaným celebritám včetně Britney Spears (30) či Tonyho Bennetta (85).

Podle policie nic nenasvědčuje tomu, že by byl spáchán trestný čin. Ta smutná zpráva zasáhla i zpěvaččina exmanžela Bobbyho Browna (43), kterého zastihla těsně před vystoupením v Memphisu. Zpěvák se zhroutil v zákulisí. První píseň vynechal, pak na pódium přece jen dorazil. „Miluju tě, Whitney. Nejtěžší bylo přijít na scénu,“ řekl a poslal vzdušný polibek směrem k nebesům. Jeho oči byly zalité slzami.

Část zpěvaččina jmění z celkových 8 mld. Kč padla na drogy. A zbyly dluhy. Na nemovitost v New Jersey už byla uvalena exekuce.

Kvůli fetu ztratila hlas

Bylo veřejným tajemstvím, že sváděla nerovný boj se závislostí na drogách (kokainu, marihuaně) a alkoholu. „V roce 1996 po práci na albu Preacher´s Wife byly drogy na denním pořádku. Trvalo to rok, dva,“ svěřila se zpěvačka v rozhovoru s moderátorkou Oprah Winfrey. Tím nejfatálnějším Whitniným soupeřem ale byla ona sama.

„Největší ďábel jsem já. Jsem si největším přítelem, ale i nepřítelem,“ říkala. V roce 2010 tvrdila, že je čistá. Jenže pak přišly další tragédie. Návrat na hudební výsluní, o nějž se pokoušela po roce 2000, nevyšel.

Whitney navíc ztrácela největší poklad. Její nádherný sametový hlas vlivem omamných látek zhrubl a diva už nedokázala uzpívat vysoké tóny.

Umělci pláčou: Jen Costner se neozval!

Ve filmu to byla velká láska. Ale mimo filmové plátno se cesty Kevina Costnera (57) a Whitney Houston velmi rychle rozpojily. Costner (57) na natáčení filmu Osobní strážce brzy zapomněl. A příbuzným Whitney včera ani nekondoloval...

„Nemůžu o tom mluvit. Nemohla jsem uvěřit těm slovům z televize.“  Legenda soulu a Whitnina kmotra Aretha Franklin

■ „Mám zlomené srdce. Měla největší hlas, který kdy tenhle svět slyšel.“  Zpěvačka Mariah Carey

■ „Jak smutné, že její dary jí nemohly přinést stejné štěstí, jaké přinesly nám.“Herečka Barbra Streisand

■ „Ztratili jsme další legendu.“ Zpěvačka Christina Aguilera

■ „Jsem absolutně zdrcen zprávou, že Whitney zemřela. Vždycky jsem litoval, že jsem nedostal příležitost pracovat s ní. Byla originálem a talentem, který neměl obdoby.  Hudební legenda Quincy Jones

■ „Tak zničující. Budeme tě navždy milovat, Whitney. Odpočívej v pokoji.“  Zpěvačka Katy Perry



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.