PROSTŘENO - Eva urazila hosty: Jsou to burani! +RECEPTY | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

PROSTŘENO - Eva urazila hosty: Jsou to burani! +RECEPTY

Eva se cítí jako vítězka
Eva se cítí jako vítězka (TV Prima)

Pondělní hostitelka Eva má sebevědomí na rozdávání, jinak je na tom ovšem s kuchařskými schopnostmi. Nad konkurenci se povyšuje, protože je přesvědčená o tom, že v její luxusní kuchyni vznikají jen prvotřídní lahůdky.

Eva si přála výhradně pánskou společnost, aby se vyhnula závistivým ženským. Moc dobře ví, o čem mluví, protože důvod k závisti se vždycky najde. Eva si totiž uměla dobře vybrat přítele, který vlastní na Vinohradech rozlehlý podkrovní byt rovnou se dvěma pokoji pro hosty disponujícími vlastní koupelnou. K její smůle ale na večeři dorazí Dušan v doprovodu tří dam.

„Určitě je to něco netradičního, něco, co nemaj, něco s čím se možná ani nesetkali,“ prohlásila Eva hrdě o svém království. Okázalost ale všem nebyla po chuti a hosté její domácnost označili za neosobní.

Svou výjimečnost chtěla Eva prokázat už při předkrmu, když připravila kanapky a potutelně se bavila tím, že si hosté nad jejím menu budou lámat hlavu. „Asi nebudou vědět, co to je, je to přece jen odborný gastronomický výraz. Ale jestli si to budou spojovat s kanapem, jsou to fakt burani,“ odsoudila Eva konkurenci. A na kanape opravdu došlo. Při svých úvahách se k němu dostala Tereza i Marcela. „Byly to jednohubky, které dělám narychlo kamarádů,“ zjistila zklamaně Monika.

Aplausu se Eva nedočkala ani při servírování panenky, kterou naložila do bylinek vypěstovaných na terase s výhledem na celou Prahu. Zradilo ji totiž listové těsto, do níž ji zabalila. Při flambování ananasu nešetřila cukrem a výsledek byl tak sladký, že se nenašel jediný odvážlivec, který by po sobě nechal prázdný talíř.

Pondělní hostitelka doufá, že získá více než 30 bodů. Jak se ale v hodnocení projeví tolik obávaná závist? Eva se totiž bez výhry ve výši 40 tisíc korun očividně obejde.

UVAŘTE SI EVINO MENU!

Kanapky

 

Tmavé kanapky s rukolou a sušenými rajčaty

Ingredience:

1 tmavá cereální bageta

100 g Nivy

1 svazek rukoly

1 balení sušených rajčat

Postup:

Sušená rajčata naložená v oleji necháme okapat. Poté rozkrájíme bagetu na zhruba půlcentimetrová kolečka, která zakápneme odkapaným olejem z rajčat. Navrch natrháme kousek rukoly a hezky ji zatížíme plátkem sušeného rajčete. Ozdobíme hoblinami Nivy.

Světlé kanapky s mrkvovou pomazánkou a limetkou

Ingredience:

1 světlá bageta

200 g Lučiny

2 větší mrkve

1 limetka

špetka soli

1 sáček oliv s papričkou

Postup:

Připravíme mrkvovou pomazánku. Smícháme Lučinu s nastrouhanou mrkví a šťávou z půlky limetky (kdo má radši kyselejší, může vymačkat i celou) a dochutíme solí. Poté rozkrájíme bagetu na zhruba půlcentimetrová kolečka a natřeme na ně pomazánku. Ozdobíme rozpůlenou olivou.

Melounové kanapky se sýrem

 

Ingredience:

1 vychlazený červený meloun

100 g balkánského sýra

Postup:

Meloun nakrájíme na centimetrové plátky, z nichž vykrajovátkem vytvoříme kolečka či hvězdičky. Ozdobíme kostičkou sýra, kterou připíchneme párátkem.

Paprikové kanapky s cibulkou – perlovkou

Ingredience:

1 veka

50 g másla

100 g paprikového salámu

50 g ementálu

1 nakládané okurčičky

1 sklenice cibulek perlovek

Postup:

Z veky vykrojíme kolečka a namažeme máslem. Plátek paprikového salámu nařízneme, stočíme do kornoutku a položíme na veku. Do kornoutku dáme kousek ementálu (třeba v podobě vykrojeného srdíčka), na něj dva plátky okurky a jednu cibulku. Vše propíchneme párátkem.

Lososové kanapky

Ingredience:

1 salátová okurka

100 g uzeného lososa

1 limetka

1 svazeček kopru

1 miska vlastního hořčičného dresinku (sůl, pepř, olivový olej, hořčice, worcester).

Postup:

Okurku nakrájíme na plátky, položíme na ni smotaný plátek uzeného lososa a plátek limetky. Pokapeme dresinkem a vše ozdobíme koprem.

Teplota: 0 °C

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro začátečníky

Národní kuchyně: mezinárodní

Doba přípravy: 1–2 hodiny

Recipe category: bez vaření / předkrm / ryby

 


Marinovaná vepřová panenka pečená v máslovém těstě s bylinkami, houbami a slaninou, servírovaná s listovým špenátem

 

Ingredience:

Marináda:

5 lžic olivového oleje

1 citron na šťávu

3 bobkové listy

1 lžička soli a pepře

Směs na obalení:
100 g jemně krájené anglické slaniny
100 g másla
150 g čerstvých hub
1 drobně nakrájená cibule
10 snítek nasekané petrželové nati
1 lžička tymiánu
1 lžička soli a pepře
1 lístkové těsto
1 vejce
1 balení čerstvého listového špenátu
5 špalíčků vepřové panenky

Postup:
Špalíčky vepřové panenky několik hodin marinujeme. Přísady na obalení restujeme do jemné mazanice, kterou rozmixujeme a poté natřeme na maso. Takto připravené panenky balíme do proužků listového těsta, které vineme jako kremrole. Potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě 20 minut při teplotě 170 °C. Před servírováním porce příčně rozřízneme a doplníme ochuceným listovým špenátem.

Teplota: 170 °C

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro zkušené

Národní kuchyně: mezinárodní

Doba přípravy: 30–60 minut

Čas vaření: do 30 minut

Recipe category: hlavní chod / příloha / pečení / marináda


Flambovaný čerstvý ananas s čokoládovou zmrzlinou

 

Ingredience:
1 ananas
50 g pískového cukru
50 g másla
1 lžíce medu
5 kulatých piškotů

1 čokoládová zmrzlina

10 lístků čerstvé máty rum

Postup:

Čerstvý ananas očistíme, nakrájíme na kolečka a vypícháme středy. Na pánvi zkaramelizujeme cukr, přidáme máslo, med a podusíme plátky ovoce. Horký ananas dáme na talíře. Do středů vkládáme piškot, který pokryjeme kopečkem zmrzliny. Zmrzlinu zdobíme mátou. Před servírováním flambujeme rumem.

Teplota: 100 °C + flambování

Vhodné pro vegetariány: ano

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro mírně pokročilé

Národní kuchyně: mezinárodní

Doba přípravy: do 30 minut

Čas vaření: do 30 minut

Recipe category: moučník / vaření



Přečtěte si
qwertina
5. 11. 2011 • 00:49

petrzmisa
4. 11. 2011 • 10:53

Četla jsem příspěvek, že byt který ukázala nebyl její, ale přítele a ONA TAM S NÍM NEŽIJE! Mají prý vztah: jednou spolu, jednou ne. On je údajně na ženský a rozhodně se nehodlá usadit s Evou. Ona má prý svůj, pronajatý, malý byt nevkusně zařízený, bála se rabování a kritiky, tak zahrála divadlo. Recepty si sháněla po všech známích, aby alespoň trochu bodovala, protože prý jinak nerada vaří! Ačkoli je její přítel "údajný Ital" a paní má hotelovku, nezná Italská jídla a neumí je přečíst? Víte někdo, co je na tom pravdy???

petrzmisa
4. 11. 2011 • 10:47

říká se škola je základ života a já s tím naprosto souhlasím. Bohužel žádná škola a "třeba i deset škol", z nikoho neudělá "kvalitního a dobrého člověka". Vy jste naprosto dokonalý příklad toho, že ačkoli jste vzdělaná, na člověčině Vám to nepřidalo ani trochu. Jste strašlivě narcistický, sebestředný a egoistický člověk.

smidrsova
4. 11. 2011 • 08:02

opuchlá, rozcuchaná, nevzdělaná stará panna. Nechci ji vidět za 10 let. "Přítel" si nastěhuje domů něco estetičtějšího než je ona a jí zůstane jen ta její pitomá arogance.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.