Jiřina Jirásková (80): Ona je nezmar! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jiřina Jirásková (80): Ona je nezmar!

Legendární herečka natáčí svůj poslední film Školní výlet a na place je jí neustále k ruce kamarádka Alenka.
Legendární herečka natáčí svůj poslední film Školní výlet a na place je jí neustále k ruce kamarádka Alenka. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský)

Herečka Jiřina Jirásková (80) je takový profesionál, že i přes obrovské zdravotní potíže natáčí film Školní výlet, který zřejmě bude jejím posledním...

Přestože Jirásková dorazila na natáčení rovnou z nemocnice a při chůzi ji musela neustále podpírat její kamarádka Alenka Rýzlová, na záběrech to nebylo vůbec znát!

„Stará se o mě už čtyři sezony, je to můj gentleman,“ pochvalovala si Jirásková, které Alenka musela pomáhat s chůzí i těsně předtím, než herečka vstoupila do záběru filmové kamery. „Myslím si, že v tom budu nejlepší,“ žertovala Jirásková o důvodu, proč roli i přes chatrný zdravotní stav přijala.

„Popravdě – divadlo a hraní jsou můj život, vždyť hraji devadesát procent svého života! Přišlo by mi přirozené zemřít na jevišti, jak se to tak říká,“ vysvětlila Jirásková, jejíž ruce byly samá modřina. Ty jí způsobují příliš časté aplikace kanyl s infuzemi.

Kromě Jiráskové se ve filmu o netradičním školním srazu po desítkách let objeví řada jejích vrstevníků – Stanislav Zindulka (79), Kamila Moučková (83), Libuše Švormová (75), Lubomír Lipský (88) a další.



Přečtěte si
pohadkamaje
21. 8. 2011 • 00:55

Lůza vždycky těžko snáší, když má někdo talent, je inteligentní, noblesní a bohatý - jako Jiřina Jirásková.

denda04
20. 8. 2011 • 14:39

co dodat proč už nesedí doma a neužívá si peněz ??? má jich dost ale musí strašit stále a furt lukrecia máte pravdu

lukreciaborgia
20. 8. 2011 • 10:15

Ta má důchod dost velký,stát ji dal dost,protože šla z filmu do filmu,kámoš Podskalský ji vždycky něco dal.A potom může prodat svoje brilianty na kteých si vždy zakládala a tolik je milovala.Taky může prodat svoji vilu,kterou ji taky Podskalský dal.Zapomněl že má syna a zákonitou manželku /Rusku,se kterou se nikdy nerozved/.Tak aby to nepřipadlo jí,dal to Jiráskové.Je opravdu trapná a je mi taky trapně za ní.Totéž bylo,jak Stellu Zázvorkovou vozili na vozíčku ,aby vzpomínala,jak se znala s Werichem.Taky jak podpírali Horníčka,nebo Sováka,kteří už s hůlkou a berlemi nemohli na jeviště a stále je ukazovali jak cvičené opice.Tím neříkám,že byli špatní herci,byli tak dobří,že za ně náhrada není,ale stáří nemine nikoho.Bylo a je mi jich líto.Jiráskové né,ta je milionářka,sprostá,drzá,samolibá ,která by měla zalést.Kdekoliv.

avina
20. 8. 2011 • 09:53

Osamocení,žádná rodina,jen kamarádka/věnovala jí vilku ,místo synovi partnera.../-proč si vynucuje pozornost,soucit?! Trapný pohled na ni,není kritická ale důležitá.Stejně nebude lepší...Vypočítavá...vzpomínky neovlivní.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.