Mahdal dražil - Místo celebrit přišli boháči | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Mahdal dražil - Místo celebrit přišli boháči

Moderátor večera Zdeněk Mahdal přišel i s manželkou.
Moderátor večera Zdeněk Mahdal přišel i s manželkou. (Aha!: Alexandr MALACHOVSKÝ)

PRAHA – Na čtvrteční zahájení výstavy obrazů Vlada Litvina v pražském klubu Lávka bylo pozváno mnoho celebrit, Bolkem Polívkou a Zdeňkem Troškou počínaje, ale nakonec dorazili jen málo známí herci Miloslav Mejzlík a Hana Čížková (50).

„Doufám, že vám dnes večer pomůžeme vyprázdnit peněženky,“ zahájil večer moderátor Zdeněk Mahdal šokující větou. Hned ale navázal: „Půjde totiž o charitu, kdy pomůžete dětské klinice Thomayerovy nemocnice.“ Přešlapující Hana Čížková se pod pódiem uculila – evidentně jí charita není proti mysli.

Na dražbu se přišel podívat i herec Miloslav Mejzlík z Rodinných pout. Hlavním bodem programu byla dražba Litvinova největšího obrazu, jejíž výtěžek měl přijít do dětského oddělení Thomayerovy nemocnice. Licitace obrazu začínala na dvaceti tisících, nakonec se však podařilo malbu prodat za šedesát pět tisíc korun. A navrch padesát »kapříků« přidal i sponzor akce – optika Gemini. Celkem tedy na konto dětského oddělení putovalo přes sto tisíc. „Tato akce u nás nemá obdoby. Jsem za ty peníze hrozně moc ráda,“ řekla zástupkyně kliniky a ujistila, že peníze budou rozhodně využity účelně. Výstava akademického malíře, kterému mnozí prorokují osud Františka Kupky, jehož obrazy patří k nejdražším, potrvá do konce října.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.