Zpěvák Karel Štědrý: Srdeční kolaps! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zpěvák Karel Štědrý: Srdeční kolaps!

Karel Štědrý
Karel Štědrý (Aha! – David Kundrát)

Šlo mu o život! Na nedávnou dovolenou v exotické Jihoafrické republice bude Karel Štědrý (73) ještě dlouho vzpomínat.

Známého zpěváka totiž zradilo srdce! „Nevím, jestli to bylo únavou, nebo tou vlhkostí, ale začalo se mi hrozně špatně dýchat,“ popsal deníku Aha! počátek svých problémů Štědrý.

Od lékařů se při vyšetření dozvěděl, že má srdeční arytmii a nedomykavost chlopně. „U pacientů s nedomykavostí aortální chlopně je především nezbytné pravidelné klinické a echokardiografické sledování, s cílem sledovat vývoj onemocnění a správně načasovat chirurgické řešení,“ říká k tomu odborník. Nutná je i změna pacientova životního stylu.

U stále velmi aktivního Štědrého to znamená především pověsit na hřebík milovanou tenisovou raketu. „Tenis si teď musím odříct. Aspoň že jsem si v lednu stihl ještě zalyžovat v Rakousku,“ krčí rameny zpěvák a podnikatel. Prý se snaží být poslušným pacientem. Navíc doufá, že se ke sportu bude moci vrátit. „Astrolog mi řekl, že tu budu do devadesáti, to ještě pár věcí stihnu,“ dodává optimisticky s tím, že pracovně už má plnou hlavu příprav říjnové oslavy nedožitých 100. narozenin dirigenta Karla Vlacha.



Přečtěte si
defakto
1. 4. 2011 • 10:16

a právě proto už raději nikam neodlétejte !!!

oldedek
1. 4. 2011 • 09:33

No jestli ti tu "DEVADESÁTKU" předpovídal nebožtík astrolog Baudyš, tak se nech přeměřit na penál ...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.