Podnikání slavných: Karel Štědrý (76) je milionář, vydělává na automatech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Podnikání slavných: Karel Štědrý (76) je milionář, vydělává na automatech!

Karel Štědrý se v penězích může koupat.
Karel Štědrý se v penězích může koupat. (Aha! – David Kundrát)

Známý obličej, jméno jako obchodní značka, řada kontaktů a vlídných známostí – ideální výbava pro byznys, nemyslíte? I někteří herci a zpěváci takto uvažovali, když se rozhodli začít podnikat. Na tohle spojení dost sázeli. Někteří si ale stejně pěkně naběhli, jiní naopak vydělali majlant. Pojďme se podívat, kdo v jaké branži pokoušel štěstí a jak nakonec dopadl.

Obor: automaty
Palec nahoru

Vydělal desítky milionů korun

Začátkem roku 1990 se pustil do podnikání s nápojovými automaty. „Rozjel jsem se do Rakouska a do Itálie, abych zjistil, jak to funguje. Pak jsem si půjčil 1,5 milionu korun, za které jsem automaty nakoupil. Za půjčené peníze jsem ručil dovezenými automaty,“ prozradil Karel Štědrý.


Nebál se tvrdě makat

Ze začátku trochu zběsilý nápad se rozjížděl pomalým tempem, nakonec ho ale proměnil v »americký sen«. „V začátcích jsme automaty spravovali sami. Jezdil jsem s kýblem, hadrem a taškou s ingrediencemi,“ dodal. Byznys mu dodnes vydělává velké peníze. V současné době má ve své firmě okolo osmdesáti zaměstnanců.

Přečtěte si
gabi50
23. 7. 2014 • 21:14

Přesně tak. Pamatuji si ho v r.1992 z porodnice u Apolináře, kde skutečně sám prováděl údržbu a doplnění přístroje.Je to frajer a přeji mu úspěch

tenerife
7. 3. 2014 • 08:03

Šikovný pán, klobouk dolů, jak se říká, když už se pouštěl do podnikání,tak byl na prahu padesáti roků, byla to od něj odvaha a je moc dobře, že se vše zaběhlo. tak ať se mu stále daří.Asi jeden z mála umělců, který si nestěžuje na život.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.