Model Karas na letišti: Pomáhal v Asii! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Model Karas na letišti: Pomáhal v Asii!

Akt Josefa Karase pochází z kalendáře, z jehož prodeje chtěli atleti Olympu Praha financovat přípravu na olympiádu v Pekingu.
Akt Josefa Karase pochází z kalendáře, z jehož prodeje chtěli atleti Olympu Praha financovat přípravu na olympiádu v Pekingu. (pro Aha! – Richard Navara, ČTK/AP)

Dnes se z Asie vrací druhý nejkrásnější muž světa Josef Karas (32). Tam tentokrát nepobýval kvůli pózovaní na přehlídkových molech.

Jeho cesta však nevedla do Japonska, zmítaném zemětřesením, ke kterému v těchto dnech s obavami shlíží celý svět. Atlet, moderátor a model učastnil akcí v Jižní Korey pořádaných charitou při Miss World. Je totiž patronem neziskové organizace Alzheimercentrum, kde pomáhá lidem s Alzheimerovou chorobou.  Ročně tato choroba postihne přes 100 tisíc lidí, v Česku se o ní však mluví jen okrajově nebo s nadsázkou.

„Je potřeba osvěta“ vysvětlil Karas, který se každý týden účastní a řídí terapie pro takto nemocné pacienty svoji cestu. „Vždycky jsem chtěl být lékař, dokonce jsem studoval medicínu, takže tohle prostředí mě vždycky lákalo. Mnoho mých příbuzných navíc ve zdravotnictví pracuje. O Alzheimera jsem se pak začal zajímat v Americe, kde se v rodině mé bývalé přítelkyně několik takových případů objevilo," dodal.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.