Jirásková zpět na scéně: Dostala další medaili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Jirásková zpět na scéně: Dostala další medaili!

Kromě medaile dostala Jirásková od ministra kultury i polibek.
Kromě medaile dostala Jirásková od ministra kultury i polibek. (ČTK – Kateřina Šulová)

Herečka Jiřina Jirásková (80) nedávno oslavila životní jubileum.

Zároveň ale před představením hry »Famílie aneb Dědictví otců zachovej nám, pane« v pražském Divadle na Vinohradech v sobotu zkolabovala a musela na ošetření do nemocnice a pak odpočívala doma. Včera se poprvé po této příhodě postavila na divadelní prkna!

A mile ji překvapil ministr kultury Jiří Besser (TOP 09). Ten jí totiž po představení u příležitosti osmdesátin udělil medaili Přátelé českého umění. „Je mi velkou ctí, že vám ji mohu předat právě já. Osobně si myslím, že jste tuto medaili měla dostat už dávno,“ prohlásil ministr.

Viditelně potěšená herečka by tak asi nejraději vzala zpět větu, kterou před dvěma dny o svém návratu do divadla řekla deníku Aha! „Raději bych doma ležela,“ prozradila tehdy našim redaktorům.



Přečtěte si
oldedek
4. 3. 2011 • 11:53

Budu pomalu v letech tý Jíři Jirásků a musím se Vám přiznat, že kdyby mi třeba až ten nejvyšší mudrc Venca Klausů chtěl dávat třeba 3 medaile denně, tak bych se mu na ně vys.....

winterfreshka
3. 3. 2011 • 17:12

Radši doma,s buldokem a u Tv,s koňáčkem .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.