Pohřeb Jana Nekoly (†64), »táty« hvězd: Bílá řekla »sbohem« žlutou růží | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pohřeb Jana Nekoly (†64), »táty« hvězd: Bílá řekla »sbohem« žlutou růží

Lucie Bílá na pohřeb tanečního mistra dorazila bez svého manžela Noida a přinesla žlutou růži.
Lucie Bílá na pohřeb tanečního mistra dorazila bez svého manžela Noida a přinesla žlutou růži.  (: Dalibor PUCHTA, Marek PÁTEK)

PRAHA – Rozloučit se s bývalým tanečním mistrem a blízkým kamarádem českých hvězd Janem Nekolou (†64) přišly stovky lidí. Se žlutou růží dorazila také zpěvačka Lucie Bílá (40).

Gott nepřišel!
Vondráčková doběhla pozdě

Rozloučit se s bývalým tanečním mistrem a blízkým kamarádem českých hvězd Janem Nekolou (†64) přišly stovky lidí. Se žlutou růží dorazila také zpěvačka Lucie Bílá (40). „Znala jsem ho moc dobře, je mi to velice líto. Smutné je se dívat, jak všichni podávají jeho manželce ruku,“ řekla zpěvačka deníku Aha! krátce po obřadu, ze kterého rychle odjela.

Pátek, 10.30 hodin. Do paláce Žofín na Slovanském ostrově se sjíždějí stovky lidí, aby daly poslední sbohem bývalému tanečnímu mistrovi a organizátorovi Koncertů hvězd Janu Nekolovi (†64). Mezi lidmi ale chybí dlouholetý Nekolův kamarád Karel Gott (67)! Ten se omluvil s tím, že kvůli pracovním závazkům v Německu nemohl dorazit. Legendární »slavík« ale nebyl jediný, koho pojilo s bývalým tanečním mistrem blízké pouto. Velmi přátelské vztahy měla s Nekolou kromě dalších českých hvězd také zpěvačka Helena Vondráčková (59), která na smuteční obřad dorazila s manželem Martinem Michalem téměř o hodinu později. Helena posléze se slzami v očích položila pod rakev velkou kytici. Jan Nekola zemřel minulý týden po dlouhém boji s rakovinou slinivky.

Ještě před začátkem ceremoniálu pokládali lidé pod rakev květiny, které zaplnily přední část sálu. Věnec nechali poslat prezident Václav Klaus nebo také premiér Jiří Paroubek.
Během hodinového obřadu zahrál živě Velký žofínský orchestr šest skladeb, mezi kterými zazněla píseň z filmu Tenkrát na západě nebo Ave Maria.

Celý obřad probrečela muzikálová herečka Hana Křížková, která s Nekolou během posledního půlroku úzce spolupracovala. „Moc mě to mrzí, vždy je hodně smutné, když člověk nedokoná to, co chtěl dokonat. Je to člověk, který pro kulturu udělal opravdu mnoho. Byl pracovitý, byla to taková duše Žofína. Moc ho miloval, a to, jak Žofín dnes vypadá, je jeho zásluha. Doufám, že budeme spolupracovat i s jeho synem,“ řekla deníku Aha! zlomeným hlasem zpěvačka.

Jan Nekola pravidelně pořádal monstrózní společenské akce a velké Koncerty hvězd, na které celebrity osobně doprovázel.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.