Pohřeb Petra Muka (†45): Řečnit bude Basiková! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pohřeb Petra Muka (†45): Řečnit bude Basiková!

Basiková byla s Mukem kamarádka. Naposledy se viděli 18. května na křtu její desky.
Basiková byla s Mukem kamarádka. Naposledy se viděli 18. května na křtu její desky. (showpix.cz)

Zpěvačka Bára Basiková (47) se stane hlavním řečníkem smutečního rozloučení se zpěvákem Petrem Mukem (†45), dostavit se ale má třeba i Iveta Bartošová. Deník Aha! zná podrobnosti připravované akce.

Divadlo Broadway se pro veřejnost v den konání smutečního aktu ve čtvrtek třetího června otevře již v osm hodin a bude přístupné i po konci zhruba pětadvacetiminutového obřadu, který začne v 10.00.

Návštěvníci mohou přijít až do šestnácti hodin. Vystaveny budou i kondolenční knihy. Při samotném rozloučení bude katafalk prázdný, rodina si totiž nepřála, aby v divadle byla vystavena rakev se zesnulým. „Rodina ale bude přítomna,“ sdělila mluvčí divadla Martina Jandová.

Protože divadlo má omezenou kapacitu, pro ty, kteří se na obřad nedostanou, budou v pasáži připraveny plazmové obrazovky, na nichž bude rozloučení živě přenášeno.

Smuteční hosty, mezi nimiž nebudou chybět Petrovi kamarádi, jejichž seznam sepsala vdova Eva Muková, čeká sestřih soukromých videí a klipů, které Petr kdy natočil. K tomu se budou pouštět skladby, které měl Petr rád. Závěrečnou písní bude Stín katedrál.

Mukovi spolužáci vzpomínají: V noci se krásně modlil!

Spolužáci tragicky zesnulého Petra Muka (†45) se bouří! Poté, co v deníku Aha! vyšel rozhovor s údajným velkým kamarádem zpěváka Janem Plemlem, který ho popisoval jako rošťáka, jenž pil už od třinácti let a dělal jeden průšvih za druhým, redakci se ozvali další, kteří tvrdí, že spolužák lže!„Za tu špínu, co o Péťovi řekl, už s ním nikdo z nás nikdy nechce mít nic společného,“ tvrdí například spolužačka Helena Kajgrová.

„Petr byl na úrovni, byl skoro premiant třídy, o žádného grázla nešlo,“ zlobí se Kajgrová a dodává: „Jsme Plemlovými výmysly velmi pohoršeni a už ho nikdy na akce třídy nepozveme. Vymažeme mu i přístup na internetové stránky naší třídy. Už k nám nepatří,“ dodala.

Bývalá předsedkyně Mukovy třídy Jana Pokorná (nyní Kračková) mluví obdobně. „Všichni jsme zničeni tím, co se Petrovi stalo, a on vykládá takové věci. Nechápu, jak může takhle těžit ze smrti kamaráda. Tímhle krokem se vyobcoval z našeho kruhu,“ prozradila deníku Aha! Pokorná.

Nedávné setkání třídy po 30 letech zanechalo ve studentech bývalé 9. B silné dojmy. „Kdo si pamatujete Petrovu modlitbu v nočních hodinách, vzpomeňte, a přejte mu pokoj v jeho duši,“ napsala na stránku třídy jedna ze spolužaček po Mukově smrti. Třída se také složila na kytici žlutých lilií se stuhou, kterou v den pohřbu předá Petrovu otci Ladislavu Mukovi.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.