Pražský primátor je v Antarktidě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Pražský primátor je v Antarktidě

Podobné masy sněhu jako v Nepálu by nyní mohl Bém zdolávat i v Praze.
Podobné masy sněhu jako v Nepálu by nyní mohl Bém zdolávat i v Praze. (Aha! – Dan Černovský, ČTK, Profimedia.cz)

Zatímco Pražané se sně-hem brodí nedobrovolně, primátor Pavel Bém (ODS) vyrazil do závějí rád! Už na konci prosince odjel podle serveru Aktualne.cz pokořit nejvyšší vrchol Antarktidy Mount Vinson. „Primátor je na horách. Provozuje skialpinismus atd.,“ potvrdil Aleš Koutný z pražského magistrátu.

Zatímco Pražané se sněhem brodí nedobrovolně, primátor Pavel Bém (ODS) vyrazil do závějí rád! Už na konci prosince odjel podle serveru Aktualne.cz pokořit nejvyšší vrchol Antarktidy Mount Vinson. „Primátor je na horách. Provozuje skialpinismus atd.,“ potvrdil Aleš Koutný z pražského magistrátu.

Pořádně vysoké hory sněhu by přitom Bém mohl zdolávat i ve »své« Praze. Konečně by tak z jeho bohatých zkušeností mohli něco mít i samotní Pražané. V dnešních dnech by nejen oni ocenili Bémovu instruktáž, jak zdolávat kluzké ulice za pomoci cepínu a nebo kde nejlépe postavit eskymácké iglú. Primátor tu však není, a tak Prahu řídí jeho horolezecky nepříliš zdatný náměstek Rudolf Blažek. „Mám pověření řídit hlavní město až do 12. ledna,“ potvrdil Blažek.Do té doby by si už měl Bém splnit svůj sen. Vrchol Mount Vinson mu totiž jako poslední chybí k tomu, aby se dostal do elitní skupiny horolezců, kteří zdolali sedm nejvyšších hor sedmi světadílů – 7 Summits. Za vysokohorské výlety si už Bém vysloužil ostrou kritiku, ta ho nejspíše nemine ani nyní.

Tohoto sněhuláka postavili vtipálci do telefonní budky. Deník Aha! vám dává na výběr tři možnosti, co by mohl sněhový mužík do sluchátka ševelit...

1. „Haló, Béme, kde se fl ákáš? Zasněžená Praha tě potřebuje!“

2. „To jsou meteorologové? Chci se zeptat, jak dlouho bude ještě mrznout. Potřebuju vědět, kolik mi ještě zbývá času.“

3. „Dovolal jsem se do mrazíren? Mohl bych si u vás pronajmout letní byt?“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.