Muž roku Martin Zach (23): Zůstane ochrnutý! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Muž roku Martin Zach (23): Zůstane ochrnutý!

Vítěz Martin Zach si bohužel užil jen svých pět minut slávy, než ho potkala hrozná tragédie.
Vítěz Martin Zach si bohužel užil jen svých pět minut slávy, než ho potkala hrozná tragédie. (Aha! – Martin Hykl, tn.cz)

5:00 – Pláč a smutek ovládá rodinu »missáka« Martina Zacha (23), který si v sobotu při skoku na lyžích do vody poranil páteř. Verdikt lékařů zní v tuhle chvíli jasně – zůstane ochrnutý! Po několikahodinové operaci se Muž roku 2009 včera ráno probudil a zjistil, že dolní ani horní končetiny neovládá – zhroucení rodiče odmítají komunikovat s médii.

PÁTEK 28. SRPNA

Večer byl Martin v Náchodě zvolen Mužem roku ČR a náležitě to oslavil. Celý slavnostní ceremoniál se přitom odehrával jako ve filmu v Hoří má panenko. Vítězové desátého ročníku se vyhlašovali potmě. Jeden z porotců Václav Glazar byl výpadkem proudu natolik otráven, že začal hlasitě nadávat na celý sál. „Dělejte si co chcete, mně je jedno, kdo vyhraje,“ rozčiloval se. Zcela jiné problémy řešila porotkyně Agáta Hanychová, jejíž dmoucí se ňadra ne a ne vlézt do šatů. „Vždy před menstruací se mi prsa takhle nalijí.“ Nakonec se však porotci přece jen dohodli a vybrali dva nejhezčí Muže roku. Mezi Slováky zabodoval Peter Menky (23), českým krasavcem se stal Martin Zach a oslavy nebraly konce...

SOBOTA 29. SRPNA

O necelých dvacet čtyři hodin později se ale Martinův svět otočil vzhůru nohama. V jeho rodném Vrchlabí – při skocích na lyžích do vody – se doslova zapíchl hlavou do bahna a poranil si páteř. Skončil na operačním sále, kde strávil dlouhých sedm hodin. Lékaři mu operovali a zpevnili zlomený krční obratel, který poškodil míchu.

Martin se odráží a skáče. Od neštěstí ho dělí sotva dvě vtěřiny...

Záchranáři se ho ihned snaží dostat z vody.

NEDĚLE 30. SRPNA

O půl třetí ráno lékaři rodině řekli strašnou zprávu – váš syn už zřejmě nikdy nebude chodit! „Před pěti minutami se probudil z umělého spánku, komunikuje s okolím. Jsou u něj rodiče,“ řekl Aha! včera kolem třinácté hodiny organizátor soutěže Muž roku 2009 David Novotný. Optimistické bohužel ale nebyly ani zprávy, které přinesl náměstek hradecké fakultní nemocnice Zdeněk Tušl. „Horní a dolní končetiny má ochrnuté. Léčba bude dlouhodobá,“ uzavírá smutnou bilanci Tušl.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.