Tajná láska Johna Lennona - Našli ji zavražděnou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tajná láska Johna Lennona - Našli ji zavražděnou!

Fotografie
Fotografie (internal)

BUDAPEŠŤ – Maďarská policie našla blízko města Györ tělo bývalé britské modelky, herečky a přítelkyně Beatla Johna Lennona Evy Rhodes (†65), která záhadně zmizela před sedmi měsíci.

Maďarská policie našla blízko města Györ tělo bývalé britské modelky, herečky a přítelkyně Beatla Johna Lennona Evy Rhodes (†65), která záhadně zmizela před sedmi měsíci.

K vraždě se přiznal třicetiletý dělník Mosony Sopron, který Rhodes poslední dobou pomáhal v jejím útulku pro opuštěná zvířata. „Začal jsem ji mlátit do hlavy a nepřestal jsem, dokud neležela mrtvá na podlaze. Pak jsem tělo polil benzinem, asi hodinu jsem je zkoušel zapálit, ale začalo pršet, vůbec to nechtělo chytnout, odvlekl jsem tedy tělo do blízkého lesa, kde jsem je zakopal,“ vypověděl chladnokrevně podezřelý, který si z domu mrtvé odnesl peníze a laptop.

Osud si s Evou Rhodes krutě pohrál. Původem Maďarka emigrovala do Velké Británie v padesátých letech. Z neznámé krásky se vyšvihla v prominentní modelku. Stala se z ní celebrita, které se dvořili slavní muži. V šedesátých letech byla na vrcholu slávy. Jejího okouzlujícího vzhledu si nemohl nevšimnout ani John Lennon, který právě hledal herečku do svého filmu Rape (Znásilnění). Záhy se také začalo spekulovat o tom, že ty dva pojí i něco jiného než jen film…
Za účinkování ve filmu Eva Rhodes dostala album podepsané Lennonem a jeho manželkou Yoko Ono. Slibovaných 700 tisíc korun se však nedočkala.

Léta plynula a popularita vadnoucí krásky začala upadat. K Rhodes se najednou všichni otočili zády. Útěchu našla opuštěná žena u zvířat.

V polovině devadesátých let se vrátila zpátky do Maďarska, kde zřídila jeden z nejznámějších útulků pro opuštěné pejsky a kočičky. Sousedé se na ni dívali skrz prsty, měli ji za podivnou Britku, která jim přináší nechtěnou popularitu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.