Pavel Grohman (†38), bubeník skupiny Chinaski - Měl přilbu, přesto zemřel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Pavel Grohman (†38), bubeník skupiny Chinaski - Měl přilbu, přesto zemřel!

Fotografie
Fotografie (internal)

RYCHNOV NAD KNĚŽNOU – Svědectví o páteční smrti bubeníka Pavla Grohmana (†38), jednoho ze zakladatelů populární kapely Chinaski, potvrzují, že si s ním osud opravdu krutě pohrál. „Na motorce jezdil velmi zodpovědně,“ tvrdí mluvčí kapely Hana Petřinová. A rychnovská policie jí dává za pravdu: „V době nehody měl na hlavě přilbu.“ Jenže udělal osudovou chybu… Nepochopitelně na své motorce značky Ducati předjížděl odbočující auto. Proč, proboha? Kam tak spěchal?

Táta dvou dětí, podle kolegů z kapely drsňák k sobě i k ostatním, který neuznával, že něco nejde, zemřel po nehodě v pátek před polednem na silnici I/11 mezi Vamberkem a Rybnou nad Zdobnicí.

„Při střetu došlo k vážnému zranění motocyklisty, který při leteckém transportu následkům zranění podlehl,“ sdělila policejní mluvčí z Rychnova nad Kněžnou Alena Kacálková-Chvojková.

Zbylí členové kapely se ještě večer dohodli, že až do odvolání ruší veškeré koncerty. „Naší jedinou starostí teď je pomoci Pavlově rodině, manželce a dětem,“ uvedli v prohlášení.

Podle statistik za první pololetí letošního roku se jízda na motorce u nás stala osudnou 56 řidičům.


27.7.2008

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.