Exekuce u Vondráčkové: Zásah hodinu po hodině! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Exekuce u Vondráčkové: Zásah hodinu po hodině!

 (Aha! – Josef Mašek, Alexandr Malachovský)

ŘITKA – Ještě ani nedonesl k ústům šálek ranní kávy, když Martin Michal (49), manžel zpěvačky Heleny Vondráčkové (60), uslyšel zvonek u domovních dveří. Zpěvačka byla ještě nahoře v patře, a tak šel otevřít sám. Bylo osm hodin ráno. A utrpěl šok.


Před brankou vily stálo několik exekutorů s policejním doprovodem, nechyběli ani novináři. Úkol exekutorů zněl jasně. Zabavit nábytek a majetek v domě naší nejpopulárnější zpěvačky...

Exekuční příkaz vydala Živnobanka, dnes už přejmenovaná na UniCredit Bank, a jejím cílem nebyla sama zpěvačka, ale Martin Michal. V devadesátých letech Martin jako jeden ze čtyř subjektů ručil firmě Air Terrex za letadlo. To po zániku firmy připadlo Živnobance, a ta jej prodala. „Jenže místo za milion dolarů, jaká byla jeho cena, jej prodala za sto tisíc dolarů. Banka si tak sama znehodnotila svou pohledávku a po mně poté vymáhala zbytek. Požadavek ale vznesla, až když jsem si vzal Helenu, zřejmě ucítili majetek. Před tou institucí bych rád všechny varoval,“ zlobí se Martin Michal. Podivná exekuce Živnobanky přitom už jednou byla soudem zrušena. „Podali ji ještě jednou. A dříve, než se v té věci uskutečnil soud, nařídili exekučnímu úřadu zákrok,“ říká Martin Michal s tím, že věc už řeší jeho právnička Jana Gavlasová.

A jak zákrok probíhal? „Exekutoři byli nekompromisní, ale chovali se v rámci zákona. Zjistili, že tu nic zabavit ani obstavit nemohou, všechen majetek je Heleny. Byli tu do půl druhé odpoledne, předložili jsme jim všechny doklady. Helena tu s nimi byla jen ráno, pak musela odjet do Zlína. Byla tím znechucená,“ dodává Martin Michal. Jakmile soud rozhodne ve věci exekuce, je Michal rozhodnut podat na banku žalobu za morální újmu.

Co na to Helena? Už zítra čtěte v Nedělním Aha!

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.