X FACTOR! Škatulata v porotě! Mareš místo Jandy! Soutěžící nadávají: To není fér! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

X FACTOR! Škatulata v porotě! Mareš místo Jandy! Soutěžící nadávají: To není fér!

Petr Janda (65): Pardon, ale jdu brnkat s Olympikem!
Petr Janda (65): Pardon, ale jdu brnkat s Olympikem! (Aha! – Marek Pátek)

Je honorář 600 tisíc korun za sezení v porotě X Factoru Petru Jandovi málo? Zřejmě ano! Hned několik soutěžících prvního kola si ani nestačil poslechnout, neboť musel odcestovat na svůj koncert do Ostravy!

Jeho místo v porotě tak musel dočasně zaujmout moderátor soutěže Leoš Mareš! Soutěžící nad tím jen nevěřícně kroutili hlavou. Dokonce se objevily hlasy, že tenhle krok není od Novy fér a soutěžící, kteří zpívali »porotci« Marešovi, by měli zpívat znovu před Jandou!

Když to vzal, tak ať maká!

„Porotce Petr Janda si z X Factoru dělá holubník. Odjel si na koncert, aniž by si poslechl všechny adepty prvního kola!“ nechal se slyšet jeden ze soutěžících, který vzniklou situaci vůbec nedokázal pochopit. „Tím pádem nejsou stejné podmínky pro všechny a soutěž není férová! Když jednou řekl, že bude porotcem, tak ať to tedy dělá, ne? Vždyť nemaká zadarmo!“ čertil se další ze soutěžících. Soutěžící nejvíc rozzlobil fakt, že definitivní soud nad jejich osudem vynesla jen manželská dvojice Ondřej Soukup (56) a Gabriela Osvaldová (65). Není přitom žádným tajemstvím, že rocker Janda má oproti zbývajícím porotcům zcela jiný hudební vkus, a tak by mohl průběhem soutěže pořádně zamávat, kdyby tedy tou dobou zrovna nehobloval struny své kytary na koncertě Olympiku.

Janda: Bylo to domluvené předem!

„Koncert v Ostravě jsem měl domluvený ještě dávno předtím, než jsem dostal nabídku jít do poroty v X Factoru. S tím se bohužel nedalo už nic dělat,“ řekl na svou obhajobu Janda. Hned ale vyloučil, že by se jeho nepřítomnost v dalších kolech mohla opakovat. „Díly se budou točit v neděli a to Olympic nehraje. Takže už to bude bez problémů,“ dodal zpěvák.

Jenže ani to soutěžící neuklidnilo! „Je to nefér. Podmínky by měly být pro všechny stejné. Kdo zpíval před Marešem, to měl lehčí. Ten aspoň není tak tvrdý, a naopak se snaží soutěžícím pomoci,“ sdělil nám jeden z vypadlých soutěžících. „Leoše mám ráda, ale on sám o sobě říká, že není zpěvákem, že ty jeho písničky jsou spíš recitace. Jak tedy může posuzovat zpěv ostatních?“ ptá se další ze soutěžících, pro které letošní X Factor definitivně skončil.

Nova: Pravidla jsme neporušili!

O tom, že by byla pravidla soutěže porušena však Nova nechce ani slyšet. „Leoš nebyl porotcem, který by rozhodoval o postupu, ale pouze přísedícím. Pravidla v žádném případě porušena nebyla,“ ohradil se koordinátor X Factoru Adam Kotalík.


I takoví mají odvahu jít do X Factoru:

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.