Království v slzách! Zákeřná rakovina si našla další oběť | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Těžké časy pro království! Rakovina si našla další oběť

Po odstranění mateřských znamének u ní byla zjištěna rakovina kůže.
Po odstranění mateřských znamének u ní byla zjištěna rakovina kůže. (Instagram)

Zákeřná nemoc není pro královskou rodinu novým tématem. Mrazivou diagnózu si před princeznou Catherine (42) vyslechl nejen král Karel III. (75), ale i Sarah Fergusonová (64), bývalá manželka prince Andrewa (64). Princeznu se proto rozhodla veřejně podpořit.

„Všechny mé myšlenky a modlitby jsou s princeznou z Walesu, která zahajuje léčbu. Vím, že bude obklopena láskou, kterou jí dává její rodina, a každý se modlí, aby to dopadlo co nejlépe,“ reagovala na princezninu šokující novinku Sarah Fergusonová. Vévodkyni z Yorku lékaři diagnostikovali v roce 2023 rakovinu prsu. Další rána přišla letos – po odstranění mateřských znamének u ní byla zjištěna rakovina kůže.

Bývalá manžela prince Andrewa tak ví moc dobře, jaké to je bojovat se zákeřnou nemocí a být u toho v hledáčku veřejnosti. Na druhou stranu vysekla Kate poklonu, že o nemoci dokázala veřejně promluvit a dodat tak sílu těm, kteří trpí stejnou nemocí. „Jako někdo, kdo čelil vlastním bojům s rakovinou v posledních měsících, jsem plná obdivu k tomu, jak veřejně mluvila o své diagnóze, a vím, že to udělá ohromné dobro pro zvýšení povědomí,“ cituje Fergusonovou server eXtra.cz.

Princezna Catherine promluvila o své rakovině

Video se připravuje ...

Stejně tak ale kladla důraz na tolik potřebný klid a ve svém prohlášení apelovala na veřejnost, aby respektovala přání královské rodiny. „Doufám, že teď dostane čas, prostor a soukromí na to, aby se uzdravila,“ dodala Sarah Fergusonová.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.