Noc Oscarů 2024 měla jasného vítěze: Oppenheimer vs. Barbie 7:1 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Noc Oscarů 2024 měla jasného vítěze: Oppenheimer vs. Barbie 7:1

Pocta Oppenheimerovi ve formě brože
Pocta Oppenheimerovi ve formě brože  (profimedia.cz)

V pořadí už 96. ročník udílení cen americké Akademie filmového umění a věd, Oscarů, jednoznačně opanovalo životopisné drama o jaderném fyzikovi. Oppenheimer si odnesl hned 7 sošek!

Snímek byl vyhlášen nejlepším filmem, ocenění si odnesl i režisér Christopher Nolan (53) i představitelé hlavní a vedlejší role Cillian Murphy (47) a Robert Downey Jr (58). Další ceny pak přišly za hudbu, kameru a střih. „Chtě nechtě žijeme všichni ve světě Roberta Oppenheimera. Takže toto věnuji všem mírotvorcům,“ poukázal Murphy na množství probíhajících válek. Největší favorit už poněkolikáté zcela zastínil druhý nejvýraznější hit uplynulé sezóny ‒ Barbie, na kterou zbyla leda soška pouze za nejlepší filmovou píseň (What Was I Made For?) z pera Billie Eilish (22) a jejího bratra Finnease O’Connella (26).

Úvod večera provázely zmatky: Začínalo se o 6 minut později a někteří se nedostali na místo včas. Se zpožděním usedli na místa protagonisté Barbie Margot Robbieová (33) a Ryan Gosling (43) či slavný režisér Martin Scorsese (81). Během, něj zažila trapas nejlepší herečka Emma Stoneová (35, Chudáčci), které cestou pro sošku rupl na zádech zip šatů od Louise Vuittona. Závěr zase postrádal gradaci, když hlavní cenu předal ospalým dojmem působící Al Pacino (83), aniž by přečetl jména všech nominovaných... Ocenění tak neděli, zda již mají vyrazit pro cenu a publikum zase, zda už je čas aplaudovat!

Barbie

Video se připravuje ...

Sean Lennon: Otcův otisk!

Jako přízrak minulosti se na předávání cen zjevil Sean Lennon (48), který je věrnou kopii otce Johna Lennona (†40) z Beatles! Akademie ocenila jeho krátkometrážní film Válka skončila!, pro který napsal scénář o dvou vojácích, kteří přes poštovního holuba hrají na dálku šachy, aniž by tušili, že bojují na opačných stranách barikády. „Jen velmi rychle: Mé matce bylo v únoru už 91 let a dnes se v Británii slaví Den matek, takže bychom jí mohli všichni společně popřát, ano?“ vyzval sál a ten výtvarnici Yoko Ono skutečně zahlaholil: „Všechno nejlepší ke Dni matek, Yoko!“ Po otci zjevně Sean zdědil nejen vzhled, ale i charisma.

Ostuda na červeném koberci: Liza »hodila záda«!

Když už youtuberka a herečka Liza Koshyová (27) nezabodovala hereckým uměním ve filmu Transformers: Probuzení monster, chtěla se blýsknout na červeném koberci alespoň dokonalým outfitem. Červené dlouhé šaty značky Marchesa doplnila botami na děsivém podpatku (20,3 cm!), což se jí stalo osudným. Místo elegantní chůze, tak v přímém přenosu »hodila záda«! Zachovala ovšem klid a z trapné situace vybruslila s grácií – ani na okamžik se nepřestala smát.

Zlatý hřbet večera? Zpívající »Ken« Ryan Gosling!

Celý sál i diváky u televizí a na internetu za celý večer nejvíce odzbrojil herec Ryan Gosling (43) se svou filmovou písní I´m Just Ken, kterou odzpíval v růžovém obleku od Gucciho, doprovázen kytarovou legendou Slashem (58) z Guns N’Roses. Roztančil a ke zpěvu donutil i ty největší hvězdy z prvních řad a vše ještě vypointoval tanečním číslem zjevně inspirovaným kultovní scénou z filmu Muži mají radši blondýnky (1953) s Marilyn Monroe (†36). „Nejlepší výkon v dějinách Oscarů!“ sklízí chválu ze všech stran.

Oscar 2024: Kd zazářil na červeném koberci?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.