Herec Václav Neužil: Po Zátopkovi z něj udělali Smetanu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Herec Václav Neužil: Po Zátopkovi z něj udělali Smetanu

V roli Bedřicha Smetany
V roli Bedřicha Smetany (Foto ČT, TV Nova, BontonFilm, Instagram, ara)

Řadí se mezi hereckou špičku. Držitel Českého lva Václav Neužil (44) je mužem nejen mnoha filmových rolí, ale také tváří. Pro role je totiž ochoten podstoupit i výrazné změny zevnějšku!

O tom se diváci mohli sami už několikrát přesvědčit. Kvůli roli atleta Emila Zátopka (†78) si člen Dejvického divadla nechával pravidelně holit hlavu a zhubl téměř 10 kilo. Proměna byla dokonalá a Neužil za svůj výkon dostal Českého lva. Nyní přišla další výzva! V produkci České televize totiž režisér Marek Najbrt (54) právě natáčí film, kde Neužil hraje skladatele Bedřicha Smetanu (†60). Tentokrát maskéři herci pro roli legendárního skladatele musí vlasy a vousy naopak přidávat! „Měl jsem ambici nechat se zarůst jako Bedřich. Už několikrát jsem měl plnovous a dokázal bych ho vypěstovat,“ uvedl Neužil s tím, že pěstění vousů je bohužel dlouhodobější záležitost, na kterou nebylo před natáčením dost času.

Václav Neužil v zajetí fanoušků Zátopka! Dokonce dostal osobní dárek

Video se připravuje ...

„V létě jsem točil jiný film, kde jsem musel být ostříhaný hodně nakrátko, takže proměna v Bedřicha nakonec probíhá tak, že umělecký maskér Martin Valeš mi lepí plnovous a kštici,“ prozradil Neužil v pořadu Talk. V maskérně tak herec pokaždé před natáčením stráví minimálně dvě hodiny. Film o Bedřichu Smetanovi bude uveden během letošního podzimu v rámci oslav dvoustého výročí skladatelova narození.

Pokaždé je jiný!

Přestože Neužil platí za velmi pohledného herce, v některých rolích ho mají diváci problém poznat! V krimi seriálu Metoda Markovič: Hojer hraje kapitána Vilímka. S knírem a vlasy na patku jde jen těžko uhádnout, že se jedná právě o Neužila. Herec zazářil taky jako zkrachovalec a opilec Pučma v sérii Národní házená, kvůli které si nechal narůst dlouhé vlasy a strniště. K nepoznání byl také v minisérii Vodník z cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice režiséra Viktora Tauše (50), kde předvedl dokonalou proměnu v neurotika Petra Třebovického.

Václav Neužil s manželkou na zahájení MFF KV: Rande po 5 letech!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.