Holubová a Polívka: Hlavní hvězdy nových Pelíšků | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Holubová a Polívka: Hlavní hvězdy nových Pelíšků

Nový film A máme, co jsme chtěli je jako druhé Pelíšky?
Nový film A máme, co jsme chtěli je jako druhé Pelíšky? (Foto ara, Bontonfilm)

Do kin míří dlouho očekávaná slovensko-kanadská komedie s českými herci. V hlavních rolích snímku A máme, co jsme chtěli se představí Eva Holubová (64) a Bolek Polívka (74). Nejen kvůli nim se o novém filmu už teď hovoří jako o druhých Pelíšcích!

Pelíšky z roku 1999 patří k našim nejúspěšnějším filmům a hlášky z této hořké komedie zlidověly. Na jejich úspěch se teď pokusí navázat žhavá novinka s názvem A máme, co jsme chtěli. Hvězdně obsazená tragikomedie se odehrává během silvestrovského večera roku 1992, poslední den společného Československa.

Prostě fenomén!: Uzlinka z Pelíšků 

Video se připravuje ...

Rodinné setkání na Silvestra se kvůli jedné dramatické události změní v chaos. A ten se s každou další vypitou borovičkou jen stupňuje! „Atmosféra na natáčení v bratislavské vile mi velmi často připomínala atmosféru natáčení Pelíšků. Bylo to velmi rodinné, uvolněné a usměvavé. Práce na filmu byla soustředěná, ale zároveň úsměvná a humorná,“ říká Bolek Polívka. V čem dalším lze nalézt mezi filmy podobnosti?

  • Sváteční atmosféra
    Pelíšky jsou neodmyslitelně spojeny s Vánocemi, během kterých se jednak odehrávají a také se snímek v televizi vysílá už řadu let přímo na Štědrý den. Slavnostní nálada nás nemine ani v novince – tentokrát se děj odehrává na Silvestra!
  • Mezní historické události
    Oba filmy zobrazují události, které byly klíčové pro naši zemi. Zatímco Pelíšky zobrazují osudy těch, kterých se týkala sovětská okupace Československa v roce 1968, děj filmu A máme, co jsme chtěli zavede diváky do dne, kdy byla rozdělena federativní republika. V obou filmech také zazní hymna – v jednom ji zpíval Jiří Kodet (†67), ve druhém zase Jan Budař (46).
  • Generace pod jednou střechou
    Stejně jako v Pelíšcích se i tady sejde hned několik generací pod jednou střechou. A jak to bývá, nebude nouze o konflikty, ani stará tajemství, která vyplouvají na povrch. Nechybí ani mladá láska revoltující proti době...



Přečtěte si
safinka59
6. 3. 2024 • 06:30

Nejde zapomenout na jejich odznáčky UA, Milionu chvilek, soudruhem hradním agentem Pávkem a jejich směšná vyjádřeními ač z tribuny, nebo mimo ní... nikdy nebudou ty nej ! Dívat se na lidi , kteří trpí absencí duševní morálky, kteří dopomohli a podporovali devastaci naší země, nebudou už nikdy věrohodné filmové postavy...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.