Šmuclerová kontra Železný: Hádky na denním pořádku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Šmuclerová kontra Železný: Hádky na denním pořádku!

Televize Nova oslavila 30. narozeniny: Libuše Šmuclerová a Vladimír Železný
Televize Nova oslavila 30. narozeniny: Libuše Šmuclerová a Vladimír Železný (Blesk:foto CNC: Marek Patek, Pavel Machan, David Kundrat, Martin Hykl Foto CNC: Marek Pátek)

Libuše Šmuclerová (61) zastávala v devadesátých letech pozici programové ředitelky TV Nova. Tehdy úzce spolupracovala s generálním ředitelem Vladimírem Železným (78) a přiznala, že to s ním mnohdy neměla jednoduché.

Vladimír Železný je dodnes vnímaný jako jistá ikona TV Nova. Společně s Libuší stáli u úplných začátků jejího zrodu a snažili se, aby soukromá televize prosperovala. Podle Šmuclerové byla ale cesta k úspěchu trnitá, protože ne vždy se s Železným dokázali dohodnout. Hádky tak byly na denním pořádku.

„My jsme se neshodli. Já jsem měla velmi často pocit, že jsem takový trenažér, na kterém on si odehrává řadu svých myšlenek a nápadů. My jsme se dokonce velmi často přeli, protože byla nahozena myšlenka na mě a já si říkala ‚ježíši kriste‘. Na druhou stranu on byl typ ředitele, který neřídil televizi od stolu, ale chodil mezi těmi redakcemi," řekla Libuše pro eXtra.cz.

Hráči: Libuše Šmuclerová o vizích Vladimíra Železného

Video se připravuje ...

S odstupem času ale vnímá své začátky na Nově jako obrovskou školu a je vděčná za vše, co se po boku Železného naučila. „Jeho mediální zkušenost a to, s čím tu Novu zakládal a jeho profesionální principy, které byly v té době nové, tak ty byly jeho. Na mně bylo nejdříve je dodržovat a potom jdete dále. Bylo to něco, z čeho vlastně čerpám doteď. Je to něco, co už ze sebe asi nikdy nedostanu," dodala Šmuclerová.

Vladimír Železný: Jak legendární ředitel vzpomíná na začátky Novy?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.