Oslava 30. výročí Novy: Dorazil exředitel Železný! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Oslava 30. výročí Novy: Dorazil exředitel Železný!

Vladimír Železný byl velkou mediální hvězdou
Vladimír Železný byl velkou mediální hvězdou (Archiv)

Přípravy oslav třiceti let od zahájení vysílání televize Nova jsou v plném proudu! Na natáčení speciálu Na lovu (Aha! informovalo) se k překvapení všech objevil také bývalý dlouholetý ředitel stanice Vladimír Železný (78).

Prozradil to bývalý ﷯moderátor Novy Slávek Boura (59), který se na place potkal také se svojí exmanželkou Markétou Mayerovou (56). „Vladimír Železný dorazil později, ale všichni jsme ho moc rádi viděli. Vyhrané peníze půjdou na charitu,“ řekl Boura.


Odmítl, a... přijal!


Podle zjištění Aha! nejprve Železný pozvánku do pořadu své bývalé televize odmítl. „Po několika dnech se ale ozval s tím, že do toho nakonec jde,“ prozradil zdroj ze zákulisí. Železný se v posledních letech snaží žít v ústraní a na veřejnosti se objevuje jen při výjimečných příležitostech. „Televize už je jinde, než když jsem v ní pracoval já,“ řekl loni na jaře v odpovědi na dotaz, jestli ještě rád usedá k obrazovce. Pokud by se chtěl vidět v pořadu Na lovu, bude si ho moci, stejně jako ostatní diváci, pustit v neděli 4. února v 18.15, kdy bude Nova své jubileum s diváky slavit.


Bývalý šéf Novy Vladimír Železný: Televizi si pouštím zřídka...

Video se připravuje ...

Ředitel a senátor


Vladimír Železný byl původně jen mluvčím projektu Středoevropské televize pro 21. století (CET 21), který získal v lednu 1993 licenci na celoplošné české vysílání, později ale získal v televizi Nova hlavní slovo. Stanice pod jeho vedením přitáhla naprostou většinu diváků a stala se mocným mediálním impériem, jehož základy ale narušil v roce 1999 dramatický rozchod s americkým investorem CME. Železný poté rozjel novou Novu z Barrandova, zároveň ale spustil lavinu soudních sporů, které nakonec vyústily v jeho odvolání v roce 2003. V letech 2002 až 2004 byl senátorem za Znojmo a v letech 2004 až 2009 byl poslancem Evropského parlamentu. Současně se ale dostal před soudy v několika kauzách. Pravomocně ho odsoudili k dvouletému trestu vězení se stejně dlouhým podmíněným odkladem za krácení daní při dovozu obrazů ze zahraničí.


Mezi Židy


Loni Vladimír Železný veřejnosti představil obrovskou knihu Můj Štetl, na které pracoval 20 let. „Nevěnoval jsem se ani politice, ani jiným veřejným úkonům, protože jsem se soustředil na tuhle knihu. Je to kniha fotografická s rozsáhlým průvodním textem, obsahuje tisíc dvě stě fotek, a z toho osm set fotografií, které de facto neumí udělat nikdo jiný než já. Ne že bych byl tak geniální, ale zachycují chasidy, ultraortodoxní skupinu Židů,“ popsal své dílo bývalý ředitel Novy.

Manželka Železného "Kony": Manžel je můj nejlepší učitel

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.