Brodská mimo komfortní zónu: Svlékání jako další výzva | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Brodská mimo komfortní zónu: Svlékání jako další výzva

Brodská se po letech před kamerou opět svlékla.
Brodská se po letech před kamerou opět svlékla. (archiv Blesku)

Momentálně ji vídáme v seriálu Smysl pro tumor jako maminku hlavního hrdiny. Herečka Tereza Brodská (55) se nezdá – když jí to ale scénář předepisuje, vystoupí ze své komfortní zóny a naučí se vše. Skáče po hlavě i odloží prádlo.

Často spolupracuje s režisérkou Terezou Kopáčovou, má k ní absolutní důvěru. Pro Nevinné lži se učila jezdit na kole, na kterém to neuměla ani jako dítě.

Vorvaní tělo? No dobře!

Když pak natáčela sérii Jak si nepodělat život, musela přibrat deset kilo a zvládnout skákat po hlavě do vody. „Ve scénáři bylo napsáno, že mám ve vorvaním těle ve dvojdílných plavkách skočit šipku do vody. Řekla jsem tedy, že vorvaní tělo a dvojdílné plavky dobře, i když jsem je nakonec ukecala na plavky vcelku, ale ta šipka, to byl problém,“ líčila Tereza. „Až do té doby jsem nikdy neponořila hlavu a měla jsem pocit, že se utopím,“ dodávala. Pak si ale najala trenéry plavání a úspěch byl na světě.

Blesk Podcast: Milostné scény nesnáším, říká režisérka Smyslu pro tumor

Video se připravuje ...

V seriálu Smysl pro tumor ji čekal jiný úkol, nejspíš nejnáročnější. „Je tam scéna, pro kterou bylo nutný nafotit nějaký akty. A v pětapadesáti sundat spodní prádlo, to pro mě byla další výzva. To jsem vzpomínala na tu úžasnou šipku do vody,“ usmívala se Tereza. „Nafotili jsme je a já jen spoléhala na to, že paní režisérka má silné estetické cítění a že to bude nějak přijatelné. Pro nikoho jiného bych nic takového nikdy neudělala. Leda že by to byl ještě Karel Kachyňa, ale už nikdo další.“

Stranou afektu a hysterie

Poslední dobou byla Tereza k vidění především v seriálech. Nyní se ale vrátila i na divadelní prkna, a to po neuvěřitelných 22 letech! „Na jeviště se mi nechtělo. Dostávala jsem nabídky, ale velmi slušně jsem je odmítala, protože jsem se od svých sedmnácti let divadla nahrála strašně moc, dokonce v jednu chvíli jsem byla na třech divadelních scénách,“ vzpomíná Tereza.

„Divadelní prostředí je na mě trochu moc přecitlivělý. Ač se to nezdá, v soukromí jsem racionální člověk, nemám ráda hysterii a afekt. Byla jsem unavená a chtěla jsem mít volné večery. Chtěla jsem se věnovat rodině, dělat teplý večeře a vlastně mi to tak vyhovovalo.“

Celý článek naleznete v tištěné podobě Nedělního Aha! (21. 1. 2024)



Přečtěte si
Radek Meluzin
27. 1. 2024 • 13:18

Člověk který neumí jezdit na kole? No budiž. A nikdy nepotopila hlavu?? To snad ne. Tak bacha na vanu.

Marie Bursikova
22. 1. 2024 • 12:40

Bohužel Brodská vždy nasupený výraz ve všem ,neumí hrát a Kopacova další protekční fracek opsala dánský seriál špatně Zároveň běží i nevinné lži v jeden večer Hluchý Šíp má obehrany fotek s datumem natáčení a také jede dvoukolejné v TV . Nedají se ty jeho svazácké drze řeči poslouchat

Michelin
22. 1. 2024 • 08:23

Je dobrá ... 👍

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.