Vlastimil Harapes opět září na jevišti jako král: Velký návrat do Popelky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vlastimil Harapes opět září na jevišti jako král: Velký návrat do Popelky!

Pohádková show na ledě je velice výpravná.
Pohádková show na ledě je velice výpravná.  (Foto Aha! – David Kundrát, ara)

Pomalu každý prosincový večer si nasadí paruku, na ni korunu a je z něj král! Vlastimil Harapes (77) hraje v pohádce Popelka na ledě. „Jsem za tu roli moc rád. Kdo by nechtěl být král?“ usmívá se baletní mistr.

Je to po delší době cesta zpět na vysněná prkna, jež znamenají svět. I když v tomto případě je to ledová plocha.

I v Rakousku

Přípravy Vánoc, nakupování dárků a hojné večírky kvůli tomu vůbec nestíhá. „Byli jsme už s Popelkou i v Rakousku a na Slovensku, včera v Liberci, dnes vystoupíme v Českých Budějovicích, čeká nás ještě Ostrava a v novém roce 2024 pro změnu zase Praha,“ vypočítává Harapes.

Fajn návrat

Je v jednom kole, jako když před desítkami let ještě tančil na jevišti Národního divadla. „Jsem moc rád, že to tak je. Popelku jsme hráli již před covidem, pak byla nucená přestávka a nyní jsme se zase vrátili, je to fajn,“ pochvaluje si Vlastimil.

Vlastimil Harapes na pohřbu Ireny Greifové: Byla to ostrá ženská...

Video se připravuje ...

Samé hvězdy

Královnu mu hraje Dana Morávková (52). „Už mám na královny věk,“ říká herečka a bývalá krasobruslařka. V představení hrají také např. Pepa Vojtek (58), Václav Kopta (58), Hanka Křížková (66), Tomáš Savka (40) či Hana Buštíková (73) z Kamélií. A nechybí samozřejmě ani mezinárodní krasobruslařské hvězdy.

Divadlo i televizní obrazovka

Pro baletního mistra Harapese je důležitý hlavně kontakt s živým divákem, který divadlo přináší. Jinak si Vlastimila určitě na televizních obrazovkách připomeneme v komediích Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. Ty nesmí ve vánočním schématu chybět.

Vlastimil Harapes: Už mám odpor k pohybu, bylo ho dost!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.