Hvězda StarDance Pavlovičová ve 22 letech: BERE ROLI BÁBY TUTOVKY | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Darija Pavlovičová ve 22 letech: BERE ROLI BÁBY TUTOVKY

Darija v roli smrtky.
Darija v roli smrtky. (Foto Aha! – David Kundrát, Bontonfilm, ČT)

Kostnatá postava, zvrásněný obličej. To byly charakteristické rysy legendární Báby Tutovky, herečky Valerie Kaplanové (†81), která si v pohádce Perinbaba zahrála Zubatou. V pokračování s názvem Perinbaba a dva světy, jež má premiéru již zítra, ji v roli vystřídala mladičká Darija Pavlovičová (22)!

Pro vycházející hereckou hvězdu, která teď protančila až do 9. kola taneční soutěže StarDance, je role Zubaté jednou z prvních hereččiných v celovečerním filmu. A mimochodem, v několika záběrech se v nové Perinbabě mihne i samotná Valérie Kaplanová!

Ožila i Kaplanová

Filmaři se totiž rozhodli nezapomenutelnou Kaplanovou vrátit do filmu pomocí moderních technologií. Kaplanová a její Zubatá ale v Perinbabě není jediná oživená postava. Na plátna se díky umělé inteligenci vrátí i samotná představitelka Perinbaby, italská herečka Giuiletta Masina (†73). „Je to film pro všechny, kdo umí snít, Jurajova zhmotněná bohatá fantazie,“ uvedla k filmu manželka slovenského režiséra Juraje Jakubiska (†84), Deana Horváthová-Jakubisková (65).

Návrhář kostýmů Stardance exkluzivně: Příběh 3 nejzajímavějších šatů

Video se připravuje ...

Nemrtelné role

Jen málo hereček se dokázalo do paměti vrýt tak jako Valérie Kaplanová, její tvář a grimasy, postava a hlas. Kmotra v pohádce Honza málem králem, senilní babička v Troškově trilogii Slunce, Seno... nebo starý Jára ve snímku Jára Cimrman, ležící spící. Přezdívku Bába Tutovka si herečka vysloužila před 30 lety díky jedné z vůbec prvních televizních soutěží ﷯propagující populární loterii. V nejlepších letech se na ni dívaly 4 miliony diváků. Loterii uváděl král kutilů Přemek Podlaha a objevovala se tam i Kaplanová.

Víte, že...

...pohádka Perinbaba a dva světy je posledním filmem Dana Nekonečného? Do role potulného kouzelníka a komedianta vnesl svůj nezaměnitelný styl a energii.

Darija Pavlovičová a Dominik Vodička: Tanec o závislostech!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.