Pozdvižení na Moritzburgu: Trávníčka uháněla německá Popelka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Pozdvižení na Moritzburgu: Trávníčka uháněla německá Popelka

Mladá Popelka Bettina Uhlemann dostala i Trávníčka.
Mladá Popelka Bettina Uhlemann dostala i Trávníčka. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

To bylo slávy! Na saském zámku Moritzburg o víkendu proběhly oslavy 50. výročí od natočení kultovní pohádky Tři oříšky pro Popelku. Představitel prince Pavel Trávníček (73) tam byl v jednu chvíli v zajetí mladé a hlavně vnadné Popelky, která byla ze setkání se svým idolem doslova v transu.

Na Moritzburg nedaleko Drážďan proudí davy fanoušků pohádky Václava Vorlíčka (†88) celoročně, v předvánoční čas jich je nejvíce. Sobotní oslavu si nenechaly ujít tisíce lidí z německy mluvících zemí i Česka. „Dělá mi to velkou radost, jak tahle pohádka spojuje několik generací,“ byl dojatý Pavel Trávníček. Ten na Moritzburgu pokřtil svou biografii Tři oříšky pro prince, z níž také fanouškům předčítal a následně jim knihu ochotně podepisoval.

Tři oříšky pro Popelku – kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky

Video se připravuje ...

Během předčítání, které se v sobotu kvůli přívalu fanoušků opakovalo hned dvakrát, k herci najednou přiskočila mladá dívka převlečená za Popelku, přitiskla se k němu a objala ho. Pavla situace viditelně dojala, zvláště pak proporce jeho obdivovatelky. „Je to moc milé... Taková Popelka by se divákům určitě líbila,“ řekl herec Aha! a potutelně se díval směrem k manželce Monice (37), která ho na zámek doprovodila.

„Mám tu pohádku moc ráda a setkání s panem Trávníčkem je pro mne splněný sen,“ plakala mladá Popelka Bettina Uhlemann, když ji deník Aha! na zámku zastavil. V kostýmu pak vyšla ven, proběhla se jako její idol Libuška Šafránková (†68) po zámeckých schodech a za vydatného sněžení i zahradou.

Lidé popsali děsivé bydlení s Feninem. Trávníček má job snů! A stávka bude!

Video se připravuje ...

 

Hodně kšeftů

Pavel Trávníček, který je v německy mluvících zemích díky Popelce dodnes velmi populární, má teď u našich sousedů v souvislosti s výročím od premiéry pohádky mnoho kšeftů. „Jsou to různé besedy a autogramiády. A jednadvacátého prosince budu na drážďanském fotbalovém stadionu moderovat v přímém přenosu německé a švýcarské televize velkou vánoční hudební show. Proto teď hodně trénuju němčinu,“ svěřil Aha! český herec.



Přečtěte si
Celebrity-chachacha
27. 11. 2023 • 13:45

No to jsou vošklivý Brunhildy. Prinzessinnen 🤣🤣🤣

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.