Maminka na vozíku Alice (43) ve StarDance: Zatančí po boku Pavlovičové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Maminka na vozíku Alice (43) ve StarDance: Zatančí po boku Pavlovičové

Na Vodičkovi obdivuje ladné pohyby a na Pavlovičové, že dává do StarDance srdce.
Na Vodičkovi obdivuje ladné pohyby a na Pavlovičové, že dává do StarDance srdce. (Foto Aha! – Karel Kopáč, ČT/Mikuláš Křepelka)

Ráno jí bolela záda, odpoledne si šla lehnout a večer už neslezla schody z ložnice. Dvojnásobná maminka na vozíku Alice Valehrachová (43), která bude dnes večer ve StarDance tančit s Dominikem Vodičkou (26) a Darijou Pavlovičovou (22) pro Centrum Paraple, se deníku Aha! svěřila se svým příběhem.

Před dvěma lety dělala práci, kterou měla ráda, starala se o dvě děti a žila spokojeně s manželem v Brně. Pak se jí ale udělalo špatně... „Ráno mě začala bolet záda, šla jsem si odpoledne lehnout. Pak jsem večer vstala, že jdu namazat dětem svačiny, ale začaly mě brnět nohy a zadek, sedla jsem si na sedačku a říkala si, že je něco špatně,“ popsala s tím, že měli ložnici po schodech nahoru a po probuzení poslední čtyři schody už nedala.

Mrtvice s covidem

Místo, aby udělala krok, sesunula se k zemi. „Měla jsem mrtvici míchy. Doktoři přesně neví, co se stalo. Někteří mi řekli, že je to následek covidu, ale nikdo vám to nepotvrdí,“ vrátila se sympatická tmavovláska k události, která jí obrátila život naruby. Stav její páteře je bohužel nevratný, byť jí zásadně pomáhají rehabilitace. Na ty ale z invalidního důchodu peníze nemá. „Pojišťovny vám to nezaplatí a máme dvě děti. Jedno na základce, jedno na vysoké a manžel se musí hodně otáčet, abychom to zvládli,“ kroutila hlavou bruneta.

Komik Pavlásek výrazně zhubl: Přísná dieta a zákaz alkoholu!

Video se připravuje ...

Je plná energie

Sama by ráda zase pracovala, jenže... „Buď to není bezbariérové, nebo tam nemají toaletu pro vozíčkáře, bohužel v tom hrají roli i předsudky lidí a to mě na tom mrzí nejvíc,“ konstatovala. Alice přitom pracovala jako zdravotní sestřička s postiženými dětmi a je plná energie. I na StarDance hned kývla, protože je dle svých slov pro každou špatnost. „V létě jsem byla na těžké operaci, říkala jsem to sestřičce a ta kroutila hlavou, že se na mě dívat nebude, že jí to dělá hrozně zle. A já jí vysvětlovala, že nám to naopak dělá hrozně dobře a chceme ukázat, aby se na nás lidi dívali normálně. Nejsme žádní mimozemšťani... Jsme jako všichni ostatní, akorát máme čtyři kolečka!“ dodala Alice se smíchem.

Manžel onemocněl i s dětmi

Charitativní díl StarDance pro Paraple, během něhož nikdo nevypadává, se bude vysílat už pošesté. Loni diváci přispěli rekordní částkou 12,5 milionů korun. Alici nejvíc mrzí, že její manžel nebude sedět v publiku. „Pár dní před přenosem mi volal, že onemocněl s dětmi covidem. Chce se mi úplně brečet! Syn na tom není moc dobře, snad nebude muset do špitálu...“ povzdechla si.

5 statečných paraplegiků

Alice Valehrachová (43) – s herečkou Darijou Pavlovičovou (22)

Lenka Brisodová (54) – s cukrářem Josefem Maršálkem (41)

David Zika (31) – se snowboardistkou Evou Adamczykovou (30)

Veronika Kovářová (39) – s kajakářem Vavřincem Hradilkem (36)

Daniel Antala (35) – s moderátorkou Ivou Kubelkovou (46)

Farářka Martina Viktorie Kopecká v BleskDance: Se svými hejtry jsem si to vyříkala!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.