Chantal Poullain o eutanazii: Hlavní je neztratit pozitivitu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Chantal Poullain o eutanazii: Hlavní je neztratit pozitivitu!

Chantal Poullain
Chantal Poullain (foto ara)

Těžké nemoci provázely ji i její rodinu značnou část života. Herečka Chantal Poullain (67) bojovala s rakovinou, kterou nakonec porazila. Do styku se zákeřným onemocněním bohužel přišla i její sestra. Zatímco Chantal se rozhodla bojovat, sestra si zvolila jinou cestu…

Zdraví máme jen jedno a je třeba o něj pečovat. Takový názor je blízký i Chantal Poullain, jež si váží péče odborníků, kteří jí nejednou pomohli. Ona na oplátku dělá maximum pro to, aby zase pomohla jim i lidem zápasícím s nemocemi.

Založila Nadaci Archa Chantal, která pomáhá upravovat dětská oddělení nemocnic a dětské ordinace, a účastní se akcí na podporu prevence rakoviny prsu. Tou si sama prošla… „Máme to v genech, bohužel. Já bojovala s rakovinou dvakrát, poprvé už v 22 letech. Musím dávat pozor. Ale život je krásný. Hlavní je neztratit pozitivitu. Když jsem se léčila, hrozně mi pomáhalo divadlo,“ přiznala herečka serveru Super.cz.

Nemoc postihla i sestru Patricii, která na léčbu nepřistoupila. „Moje sestra odmítla podstoupit mastektomii, nechtěla. Rakovina se jí rozšířila, nechtěla se léčit. Požádala si ve Švýcarsku o eutanázii,“ vzpomíná se smutkem v očích Chantal. Sestra se svému osudu poddala, odejít ale chtěla po svém.

Chantal Poulain dvakrát porazila rakovinu! Jak je na tom teď?

Video se připravuje ...

Herečka věří, že pokud by Patricie zabojovala stejně jako ona, leccos mohlo být jinak… „Odešla s úsměvem, vyrovnaná. Ale nemusela. Kdyby poslouchala lékaře, mohla tady ještě dnes žít,“ povzdychla si Chantal Poullain.



Přečtěte si
ELLA Průšová
15. 11. 2023 • 19:34

Nelez věčně za Polívkou a neotravuj lidi!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.