Zradilo ho laskavé srdce? Smrt knížete Schwarzenberga rozplakala republiku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zradilo ho laskavé srdce? Smrt knížete Schwarzenberga rozplakala republiku

Karel Schwarzenberg.
Karel Schwarzenberg. (Bontonfilm)

„Už si tu přijdu trochu dlouho,“ pronesl kníže v jednom z posledních rozhovorů pro deník Blesk. V tu dobu žil prakticky po nemocnicích a bojoval s řadou zdravotních komplikací. „Je to furt stejný. Ledviny, srdce, ostatní blbiny,“ odpovídal na otázky, jak se mu daří. Ze soboty na neděli vleklým problémům podlehl...

Zdravotní potíže knížete trápily od začátku roku 2023, v nemocnici byl pak s menšími či většími přestávkami od února. „Cítím se lépe, ale stále jsem v nemocnici. Měli by mě propustit zítra, už se nemohu dočkat návratu domů na Dřevíč a poté plánuji cestu do Vídně za vnoučaty,“ plánoval si. Také se těšil, až uvidí svoje vyznamenání - Řád Bílého lva, které za něj z rukou prezidenta republiky přebíral syn Jan. Nemocniční lůžko však už neopustil.

Karel Schwarzenberg: Zeman je šikula!

Video se připravuje ...

Poslední dny svého života strávil kníže v nemocnici ve Vídni, patrně proto, aby mu byla nablízku rodina. V té době už věděl, že je jeho stav velmi vážný. „Něco mi našli a chtějí to prošetřit,“ informoval ještě v říjnu. Nemoc však nabrala rychlý spád. 

Kníže z orlické větve šlechtického rodu Schwarzenbergů, kancléř prezidenta Václava Havla, senátor, ministr zahraničí, kandidát na prezidenta republiky a zakladatel politické stany TOP 09 v neděli 12. listopadu v brzkých ranních hodinách zemřel.

Smrt Karla Schwarzenberga je bolestnou ztrátou nejen pro rodinu, ale i pro republiku, o jejíž zásluhy čestně bojoval celý život. Okolí o něm mluví jako o jednom z nejsrdečnějších lidí. „Byl to jeden z nejdůležitějších a nejlaskavějších lidí v mém životě. Ať odpočívá v pokoji, Česká republika by mu měla být navždy vděčná za vše, co pro ni nezištně vykonal,“ napsal Miroslav Kalousek

Blesk Podcast: Pohled do nitra rodiny Schwarzenbergů. Snad to nikdo nezneužije, doufá Lila

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ELLA Průšová
15. 11. 2023 • 19:23

Co mi jsme za lidi, hajzlům a zlodějům lezeme, ano tam, ty, co nejvíc kradou a ničí naši zem, volíme do vlády, na povel plakat, pro nějakého zlodějského hajzla, který svojí adopci, jen zneužíval ve svůj prospěch! Přes 30 let tu jen lenošil a vzal nám i to, co bylo přibité!

hejhej
14. 11. 2023 • 13:05

AHel:
A jak se spolu s nejhloupější političkou Pekarovou zastával násilníka Ferriho !!

Uživatel_5522193
14. 11. 2023 • 11:45

Píší ódy na člověka, který nebyl takový dobrák,zrovna od lidí jako Topolánek nebo PP to sedí,prolhani kariéristé a převlékací panáci. Z každého čiší komouš na sto honů,ale tomhle děda ať odpočívá v pokoji, možná že bude mít i státní pohřeb no jo rodina je chudá a stát má na rozdávání 😉 ostatně to nejdeez peněz těch milovníků tohoto člověka,z cizího krev neteče 😩

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.