Logopedka o Neckářovi (79): Víc než mluvit chtěl zpívat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Logopedka o Neckářovi (79): Víc než mluvit chtěl zpívat!

Václav Neckář
Václav Neckář (Foto ara)

Zpěv je jeho život. Dnes už to Václav Neckář (79) dokáže říct. Když se ale učil v roce 2002 po mrtvici znovu mluvit, dostal od logopedky Marcely Michaličkové zásadní otázku: „Chcete lépe mluvit, nebo radši zpívat?“ A Neckář si vybral zpěv.

Právě tahle odbornice na logopedii na slovo vzatá přišla společně s dalšími kmotry pokřtít novou knížku Šíleně veselý princ Václav Neckář. „Byl to můj nejhodnější pacient,“ vzpomíná Michaličková. „Poslušný, vstřícný a ochotný. Protože strašně moc chtěl zase zpívat. Taky se díky té vůli a naší usilovné práci půl roku po mrtvici postavil na jeviště,“ dodává logopedka.

Václav Neckář: Po operaci prostaty vystoupil na Česko-Slovenském plese

Video se připravuje ...

Do knihy prozradila, že když jela za Vaškem poprvé domů, chtěla udělat na známého zpěváka dojem, a tak si dala záležet i na oblečení. Jenže jak dobíhala autobus, zakopla, roztrhla si kalhoty a celá se umazala. „Tu díru mi pak paní Neckářová zašila,“ vzpomínala.

Zpěvák specialistce na řeč děkuje dodnes. Na křtu připomněl, jak velice ho zasáhl film Němá tajemství pojednávající právě o afázii, kterou trpí. „Posadili mě na premiéře do první řady, měl jsem to z první ruky. Všechno se mi to vrátilo, musel jsem odejít,“ přiznal zpětně Václav Neckář.

Houby rostou, víme kde! Exotické nemoci v Česku. A Neckář v šoku, náhlá smrt

Video se připravuje ...

Nervy před koncerty

Nyní, když už poslal knihu ke čtenářům, se věnuje spolu s bratrem Janem (74) jen dvěma koncertům k osmdesátinám 22. října v Divadle Hybernia. Celoživotní kamarádka Marta Kubišová (80), která s ním má vystoupit, bojuje s chřipkou. „Nemoci si nevybírají, musíme doufat, že koncerty dopadnou dobře,“ říká vyrovnaně Honza. „Máme hostů přiměřeně, hlavně věříme, že nikdo neumře, jako když nás v srpnu opustil kolega Peter Mahrik. Poprvé s námi místo něj vystoupí Tomislav Zvardoň.“



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.