Překvapený Milan Kňažko: Bohdalová mu zatajila svůj konec | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Překvapený Milan Kňažko: Bohdalová mu zatajila svůj konec

S Milanem Kňažkem se už J﷯iřina Bohdalová na scéně neobjeví.
S Milanem Kňažkem se už J﷯iřina Bohdalová na scéně neobjeví.  (Foto Aha! – M. Pátek, M. Hykl, Divadlo Na Jezerce)

Svým rozhodnutím seknout ze zdravotních důvodů s divadelní kariérou své fanoušky a kolegy Jiřina Bohdalová (92) v minulých dnech pořádně překvapila. Mnozí si to přímo u herečky raději ověřili, jako např. její poslední divadelní parťák Milan Kňažko (78). Její rozhodnutí chápe, ale velmi ho to mrzí.

Právě s Kňažkem měla Bohdalová letos na podzim pokračovat v reprízách představení Gin Game v pražském Divadle Na Jezerce. Jenže nakonec už se spolu na jevišti neobjeví. „Do Divadla Na Jezerce nastoupila 3. října 2005 a teď na doporučení primáře Kardiologického oddělení Nemocnice Na Homolce s aktivním hraním v divadle končí – a zase 3. října. Jak symbolické,“ napsal minulý týden principál Jan Hrušínský (68).

Poslední milenec

Bohdalová a Kňažko už přitom měli domluvené termíny repríz. „Měli jsme obnovit naše hraní, ale Jiřinka se bohužel už rozloučila s tím divadelním. Jsem hrdý na to, že jsem mohl být její poslední divadelní partner, jak ona říká – divadelní milenec. Je mi to ale strašně líto,“ prohlásil Kňažko v rozhovoru pro Radio Prostor.

Jiří Strach dotočil film s Bohdalovou: Bude hrát, dokud bude žít!

Video se připravuje ...

Volalo vedení

Herecká legenda ale nebyla tou, která kolegovi konec své divadlení kariéry oznámila. „Dozvěděl jsem se to od vedení divadla. Vzápětí jsem jí volal, abych si to prověřil. Mluvili jsme o tom, ale zůstáváme přátelé a kdykoliv budu v Praze, rád ji přijdu pozdravit,“ doplnil herec a bývalý politik, který věří, že v české metropoli brzy něco nového nazkouší.

Lednová náplast

Divadlo Na Jezerce Kňažkovi po oznámení, že už nebude pokračovat představení Gin Game, nabídlo hostování s představením Halpern a Johnson, v němž u našich sousedů září s Vlado Černým (72). V Praze ho odehrají 31. ledna příštího roku.

Jiřina Bohdalová na narozeninách Františka Janečka: Chci už být prababička!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Alva
14. 10. 2023 • 10:10

Pane Kňažko, kdo by to čekal, že?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.