Jaromír Hanzlík v seriálu OKTOPUS: K nepoznání změněný! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Jaromír Hanzlík v seriálu OKTOPUS: K nepoznání změněný!

Major Plachta s kapitánkou Fáberovou v Puppu.
Major Plachta s kapitánkou Fáberovou v Puppu. (Foto Aha! – Marek Pátek, ČT/Zuzana Páchová)

S rolí napřed váhal, protože už má kriminálek po krk. Ale pak do toho šlápl. V novém seriálu OKTOPUS je Jaromír Hanzlík (75) k nepoznání! „Pokusil jsem se zahrát jinou postavu, než byl doktor Mráček a kovboj,“ prozradil herec s úsměvem. A maskérky si taky daly záležet.

Na první pohled ho sotva poznáte! Ten tam je chlapecký půvab, kterým se celá léta honosil. Jeho vysloužilý major Plachta odložený v domově důchodců pořád jen vrčí a pajdá o holi.

Záskok za kolegu

„Přiznám se, že už mám těch kriminálek po krk. A zařekl jsem se, že už do žádné nevlezu!“ svěřil se herec na letošním karlovarském festivalu. Pak mu ale zavolal režisér Jan Pachl (46), s nímž před deseti lety točil rovněž pro ČT seriál Cirkus Bukowsky.

Tvůrce kriminálky s Hanzlíkem Jan Pachl: Dostal jsem ho na jeho ješitnost!

Video se připravuje ...

„Řekl mi – prosím tě, jeden tvůj kolega, který měl hrát jednu roli, musel jít náhle na operaci. Nechtěl bys zaskočit?“ vzpomínal Hanzlík. Když se dozvěděl, že je to další kriminálka, chytil se za vlasy a říkal, že do toho nemůže jít. „Pak jsem si to ale rozmyslel, protože mám Honzu rád a myslím si o něm, že je skutečně skvělý režisér a bezvadný člověk, s nímž je radost trávit čas na place,“ vysekl mu poklonu.

Seroš X: Oktopus

Video se připravuje ...

Prst v polévce

Postava vysloužilého majora Plachty je natolik výrazná, že se vyskytuje hned ve dvou dílech. Objevil se už v první epizodě s názvem Ztracený případ a větší prostor má v dnešním díle Srdcová sedma. „Je to taková střední role. Když jsem si ji přečetl, řekl jsem si, že je to pro herce šance vytvořit výrazného starého protivu. A musím vám říct, že se mi v tom opravdu velmi zalíbilo!“ žertoval Hanzlík. Spolu s kapitánem Dítětem (M. Krobotem) a kapitánkou Fáberovou (M. Šoposkou) se major Plachta pokusí vyřešit svůj starý, odložený případ, kdy se v karlovarském Grandhotelu Pupp objevil v polévce useknutý prst a vzápětí se našla mrtvola kuchaře v kontejneru. To vše můžete vidět dnes od 20.10 hod. na ČT1.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.