Petronel si osedlal Uriáše! A pak řádili na motorkách... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Petronel si osedlal Uriáše! A pak řádili na motorkách...

Anděl rajtuje na čertovi? Že by upalovali do pekla? Muzikálová dvojice Marek Lambora a Ondřej Rychlý.
Anděl rajtuje na čertovi? Že by upalovali do pekla? Muzikálová dvojice Marek Lambora a Ondřej Rychlý. (Foto Aha! – Martin Hykl, film Anděl Páně)

Božský muzikál Anděl Páně podle stejnojmenné filmové pohádky z roku 2005 odhalil na sportovně-společenském dni role i s kostýmy. Z Marka Lambory (28) je čert Uriáš, z Ondřeje Rychlého (31) anděl Petronel a z Veroniky Khek Kubařové (36) se stala Panenka Marie.

V muzikálu ji čeká levitace a vynese také jeden z nejtěžších kostýmů – váží neskutečných 20 kilo. „Panna Marie v mém podání by měla být taková dobrá maminka, prototyp ženství,“ svěřila deníku Aha! Veronika, jež v roli vynese obří srdce uprostřed prsou a velkou korunu na hlavě místo svatozáře. Ze své muzikálové role je nadšená, avšak křesťankou prý není. „Křesťankou bych se nenazvala, ale jsem věřící v naději a nějaké vyšší moci,“ míní herečka.

Anděl páně 2. Vánoční filmová pohádka, které nechybí vůbec nic

Video se připravuje ...

Dvě paruky

Petronel a Uriáš jsou už teď správná dvojka, která nezkazí žádnou legraci. Při focení v kostýmech Lindy Borárosové si nejprve osedlal Rychlý Lamboru a pak si to prohodili, takže vypadali, jako by přišli z pohádky Čert a Káča. Představitel Petronela vyfasoval hned dvě paruky – jednu blonďatou do nebe, druhou s pleší. „Pleš je paradoxně víc neprodyšná než kudrny, to je pro mě nový element,“ prozradil Ondřej Rychlý se smíchem.

Dorotka s copy

Na velkém jevišti karlínského divadla nebudou chybět ani andílci či hodná Dorotka. Tu si střihne bývalá hvězda Tváře Kateřina Marie Fialová (26). Už si zvyká na dlouhé zapletené copy. „S Dorotkou máme společné to, že obě milujeme uklízení a třídění. Uklízím strašně ráda!“ prozradila zpěvačka o své roli v božském muzikálu.

Slovenský muzikálový hit Vyznanie z písní Modusu míří do Prahy: Žbirka ho nestihl, Gombitová se chystá

Video se připravuje ...

Premiéra v říjnu

Autorkou námětu a libreta k božskému muzikálu Anděl Páně je Lucie Konášová (54), která je podepsána i pod scénářem původní filmové pohádky. Hudbu složil Ondřej Brzobohatý(40) a nastudování se zhostil slovenský režisér Martin Čičvák (48), který režíroval např. Amadea v Divadle na Vinohradech. Premiéra v Hudebním divadle Karlín se chystá na 20. října.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.