Adamczyk trénuje na StarDance a... Ohrožuje partnerku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Adamczyk trénuje na StarDance a... Ohrožuje partnerku!

Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková ve StarDance
Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková ve StarDance (Česká televize)

Od slov k činům. Začátkem srpna účastníkům Star- Dance začaly galeje a právě teď potí krev na trénincích. Hvězda Kukaček Marek Adamczyk (35) se nestydí říct nahlas, že mu to zatím vůbec nejde. Svou partnerku Lenku Noru Návorkovou (32) dokonce skoro zranil.

Jako herec sice Marek musel na DAMU projít pohybovou průpravou, zkrotit nohy na parketu je ale úplně něco jiného. A ještě navíc u toho vypadat jako profík! „Nejradši bych si vypnul hlavu a nechal tělo, ať se to všechno naučí samo, protože na moje rady stejně nedá a dělá si, co chce,“ popsal seriálový Martin z Kukaček, jak vypadají první nácviky tanečních choreografií.

Eva Samková Adamczyková o StarDance: Tančit bude proti manželovi!

Video se připravuje ...

Markova tanečnice Lenka dovedla v roce 2018 k vítězství herce Jiřího Dvořáka (56) a předloni trénovala se zpěvákem Miraiem Navrátilem (30), takže dokáže leccos pochopit. „Občas je mi to až blbý pozorovat Lenku, jak trpělivě pořád dokola opravuje ty samý chyby a jak ochotně mi znovu vysvětluje věci, které jsem stačil během dvou hodin zapomenout,“ popsal Marek, který má k vítězství hned dvojí motivaci. Jednou ze soupeřek ve StarDance totiž bude i jeho manželka a olympijská vítězka ze Soči v roce 2014 Eva Adamczyková (30). Možná proto do tréniků jde herec občas až s moc velkou vervou. Až s takovou, že hrozí vážné zdravotní kolize.

„Lenka se usměje, když řeknu, že je mi všechno jasný, a pak prvním krokem zabočím na špatnou stranu a druhým jí podrazím nohy, nebo málem ukopnu hlavu. Vážně, málem jsem měl po trenérce,“ vylíčil Adamczyk, který se na tom všem snaží najít i něco pozitivního. „Všechno potřebuje čas. Občas v té záplavě chyb a nepřesností prosvitne kousek něčeho, co připomíná tanec,“ raduje se herec.

Tréninkový plán

Dvojice se chtěla držet intenzivního tréninkového plánu – zkoušet zhruba dvě hodiny dvakrát denně a zbytečně moc času neprokecat. „Nejlepší bývají ty první pokusy a pak to jde postupně hůř a hůř. S každou připomínkou a opravou. Soustředím se na nohy a spadnou mi ruce. Soustředím se na nohy, zapomenu kroky. Chci to dělat tak hezky jako Lenka... zakroutit paží, zhoupnout se a... ups, lezou z toho pohyby, kterýma jsem naposledy machroval, když jsem si hrál na Luneticy ve školce v přírodě.

David Prachař o StarDance: Po nabídce dostal křeč!

Video se připravuje ...

Tělo je v panice a nabízí všechno, co má v repertoáru jenom, abych mu už dal pokoj. Někdy mi přijde, že jsme na zkušebně dva krotitelé jednoho nebohého torza, které se zoufale snaží vzbouřit a odtančit někam, kde už nebudeme otravovat. Ale je to moje torzo a jen tak se z toho nevyvlíkne. A pak občas... občas na chvilku i začne dělat to, co má, tak uvidíme, kdo to vydrží dýl,“ přemýšlel nahlas Marek.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.